Balığın faydasını ikiye katlayacak 6 pratik öneri

ads ads ads ads
07/11/2017

ads
Balığın faydasını ikiye katlayacak 6 pratik öneri

Balık tezgahlarında çeşit çeşit balıklar iştah açan görüntüleriyle hem sağlığa hem de göze hitap ediyor. Hafızayı, kemikleri ve gözleri kuvvetlendirmesinden Alzheimer riskini ve kötü kolesterolü düşürmesine kadar bir çok faydası bulunan balık bugünlerde artan enfeksiyonlara karşı da vücut direncimizi artırıyor. Acıbadem Bakırköy Hastanesi Beslenme ve Diyet Fitoterapi uzmanı Şeyda Sıla Bilgili, Beef & Fish dergisine balığın faydalarını ikiye katlayacak 6 pratik öneri sundu. İşte Bilgili'nin 6 önerisi;

1- Asla kızartmayın

Balığı asla kızartmayın, çünkü kızartıldığında balığın ağırlığının yarısı kadar yağ çeker, besin değerini kaybeder ve kalori miktarı artar. Izgara yapmak, fırınlamak veya sebzelerle birlikte buharda pişirmek balığın besin değerini korumasını sağlar.

2- Yeşil salata ile birlikte tüketin

Balıkta en az bulunan vitamin C vitamini. Bu nedenle balığın yanında yeşil salata tüketmeyi tercih edin. Özellikle bol limonlu bir yeşil salata balıktaki C vitamini açığını da lezzetli bir şekilde kapatan çok iyi bir seçim olabilir.

3- En az haftada 2 kez yiyin

Haftada iki kez düzenli olarak balık tüketmeyi ihmal etmeyin. Balık sayesinde hem kalbinizi ve sağlığınızı koruyacak hem de yükselen kolesterolle hiç çaba sarf etmeden başa çıkabileceksiniz.

Vücudun kış aylarında daha fazla ihtiyaç duyduğu A, B1, B2 ve D vitaminlerini düzenli balık tüketimi ile karşılayabileceksiniz. Çocuklarınızı da hem bağışıklıklarını güçlendirmek hem de fiziksel ve zihinsel gelişimlerini desteklemek için balık yemeye teşvik edin.

4- Küçük balıkları kılçığıyla tüketin

Balığın kılçığında bulunan yüksek miktardaki kalsiyum ve fosfor kemiklerin sağlığı ve dayanıklığı bakımından son derece önemli. Bu nedenle özellikle kemik erimesi sorunu yaşayanların hamsi gibi küçük balıkları kılçığıyla tüketmesinde fayda var.

5- Mutlaka balığa limon sıkın

Balığı gerek hazırlarken gerekse tüketirken mutlaka limon sıkın. Limonun içinde bulunan antioksidanlar ve C vitamini balıktaki omega 3'ün vücuttaki kullanımını artırıyor.

6- Çok fazla pişirmeyin

Balıkları çok fazla pişirmek protein kaybına neden olur. Çok pişirildiğinde balıktaki proteinin vücudumuz için bir faydası kalmaz. Bu sebeple balıkları hafif sulu kalacak şekilde pişirmek gerekiyor.

07/11/2017 00:40
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: balık, balığın faydaları
MANŞETLER

HK SAĞLIK

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.