“Barışı Fotoğraflayalım” fotoğraf yarışması ödül töreni ve sergisi dün akşam yapıldı

ads ads ads ads
10/06/2016

ads
“Barışı Fotoğraflayalım” fotoğraf yarışması ödül töreni ve sergisi dün akşam yapıldı

Limasol Türk Kooperatif Bankası tarafından düzenlenen “Barışı Fotoğraflayalım” adlı fotoğraf yarışması ödül töreni ile fotoğraf sergisi dün akşam yapıldı.



Özlem Güran

Limasol Türk Kooperatif Bankası tarafından düzenlenen “Barışı Fotoğraflayalım” adlı fotoğraf yarışması ödül töreni ile fotoğraf sergisi dün akşam yapıldı.

Yarışmada birincilik ödülü “İstemiyorum” isimli eseriyle Osman Arsal’a, ikincilik ödülü “Barışın Renkleri” isimli eseriyle Şükrü Tolgalı’ya ve üçüncülük ödülü “Peace of Art” isimli eseriyle Yohan Duşato’ya verildi.

En çok eseri sergilenen Başar Taşlı’ya plaket takdim edilirken, “Rum ve Türk Baflılar’ın 30 yıl Sonra Buluşması” isimli eseriyle Mert Özdağ ise jüri özel ödülüne layık görüldü.

Naci Talat Vakfı’nda yer alan ödül töreni ile sergi açılışı saat 19:30’da başladı.

Ödül Töreni’nde Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ve Limasol Türk Kooperatif Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kemaler birer konuşma yaptılar. Ardından ödül törenine geçildi ve serginin açılışı gerçekleştirildi. Sergi yarın akşama kadar gezilebilecek.

AKINCI

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı konuşmasında Limasol Türk Kooperatif Bankası’nın sanata ve sanatçıya değer veren bir kuruluş olduğunu ve düzenlediği etkinliklerin güzel olduğunu kaydetti.

Limasol Türk Kooperatif Bankası’nın sanata olduğu kadar çevreye de önem veren bir kuruluş olduğunu belirten Akıncı, bu tür etkinliklerin artması dileğinde bulundu.

Sanatçıları üretim için teşvik etmek gerektiğini kaydeden Akıncı, sanatçıların ilgi ve alkış beklediğini ve bunu her zaman hak ettiklerini dile getirdi.

Barış ile ilgili etkinliklerin ve bunun bir parçası olmanın güzel olduğunu vurgulayan Akıncı, adada barış için de var güçleriyle çalıştıklarını, müzakerelerin yoğunlaştırıldığını, Kıbrıs sorununun bu yıl çözülmesi gerektiğini kaydetti.

Güney’de gelecek yıl seçimler olacağını ve kampanya sürecine girilmeden Kıbrıs sorununun çözülmesinin önemli olduğunu dile getiren Akıncı, Kıbrıs sorununun zor bir konu olduğunu ancak her iki tarafın da haklarını gözetecek, iki tarafın da referandumda “evet” diyeceği bir anlaşma oluşturulması gerektiğini ifade etti.

ATAOĞLU

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da Limasol Türk Kooperatif Bankası’nın bu tür etkinlikleri her zaman yaptığını söyledi ve bankanın 77. kuruluş yıldönümünü kutladı.

Limasol Türk Kooperatif Bankası’nın bu tip organizasyonlarla diğer banka ve sivil toplum örgütlerine örnek olmasını dileyen Ataoğlu, yarışmaya katılan sanatçıları da kutladı ve adada da barışı getirecek sonuçlar yaşanmasını temenni etti.

KEMALER

Limasol Türk Kooperatif Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kemaler 77 yıldır ülke ekonomisine katkı için var güçleriyle çalıştıklarını kaydederek, 77. kuruluş yıllarında yarışma ve sergi düzenlemeyi arzu ettiklerini ifade etti.

Yarışmaya çok güzel eserlerin katıldığını dile getiren Kemaler, yarışmayı düzenlerken sadece Kıbrıs’tan katılım beklediklerini ancak dünyanın bir çok yerinden katılanlar olduğunu belirtti.

Kemaler, yarışmaya katılan eserler içerisinden sergilenmeye layık bulunanların seçildiğini de dile getirdi. 

10/06/2016 12:09
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Barışı Fotoğraflayalım, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KÜLTÜR SANAT

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.