Başbakan Erhürman Türk İşadamları İle Görüştü

ads ads ads ads
23/02/2018
HK

ads
Başbakan Erhürman Türk İşadamları İle Görüştü

Başbakan Tufan Erhürman, Türkiye’deki işletmelerin KKTC açsından hayati olduğunu, Çin Halk Cumhuriyeti ile de ilişkilerin geliştirilmesi olasılığının kendisini çok heyecanlandırdığını söyledi.

Başbakan Tufan Erhürman, Kıbrıs Türk İşadamları Derneği (İŞAD) Başkanı Dengiz Kürşat, İŞAD’ın da üyesi olduğu Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (Türkonfed) Başkanı Tarkan Kadooğlu, İstanbul Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu(İSİFED) Başkanı Muammer Ömeroğlu, Türkiye-Çin Halk Cumhuriyeti İşadamları Dostluk ve Dayanışma Derneği Başkanı Kemal Koçak ve bazı işadamlarının yer aldığı heyeti Başbakanlık Şeref Salonu’nda kabul etti.

Başbakan Erhürman kabulde yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türk tarafı olarak Kıbrıs sorununun çözümü için çok büyük çaba harcadıklarını, pek çok sorunun Kıbrıs sorununun çözümüne endekslenmesinden dolayı da epeyi zaman kaybedildiğini ifade ederek, en erken zamanda kapsamlı bir çözüme için çaba harcarken, halkı kalkındırma çabalarının geri bırakılmayacağını, bu konuda hükümet ortaklarının hem fikir olduğunu söyledi.

Başbakan Erhürman, “Ekonomiyi merkeze aldığımız bir dönem olacak” dedi.

Kıbrıs Türklerine uygulanan izolasyon ve ambargolar ile ilgili olarak Türkiye iş dünyası ile ilişkilerin KKTC için yaşamsal olduğunu ifade eden Başbakan Erhürman, “Bazı konularda hukuki bazı sınırlılıklarla karşı karşıyayız, özellikle bu hukuki sınırlılıkları aşmak açısından sizinle işbirliği hayati bir önemde” dedi.

Kamu dışı istihdamın da geliştirilmesinin önemine vurgu yapan Başbakan Erhürman, bu alanda da Türkiye iş dünyasının işbirliğine ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Çin’in KKTC için hem ticari hem de uluslararası ilişkiler açısından önemine de değinen Başbakan, Çin’in, Kıbrıslı Türkler açısından hem uluslararası ilişkilerde yaşadığı sıkıntıları aktarma konusunda hem de turizm potansiyeli açısından göz ardı edilen bir ülke olduğunu söyledi.

Çin Halk Cumhuriyeti ile ilişkilerin geliştirilme olasılığının Çin’in nüfusunun göz önünde bulundurulduğunda, çok heyecanlandırdığını da belirten Başbakan Erhürman, “Çin çok ciddi bir açılım olur” dedi.

23/02/2018 20:59
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: tufan erürman, haber, ekonomi, iş birliği
MANŞETLER

HK EKONOMİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.