Başbakan Özgürgün Basınla Sohbet Toplantısı Düzenledi

ads ads ads ads
29/08/2016

ads
Başbakan Özgürgün Basınla Sohbet Toplantısı Düzenledi

Başbakan Hüseyin Özgürgün, basınla sohbet toplantısı düzenleyerek, hükümet icraatlarını anlattı ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Lefkoşa Merit Otelde yer alan toplantıya, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş ile bakanlar da katıldı.

Toplantıya yoğun katılım gösteren basın mensuplarına teşekkür eden Özgürgün, bakanları ile birlikte basın mensuplarının sorularını yanıtlayacaklarını söyledi.

Başbakan Özgürgün, toplantıda yaptığı konuşmada, Nisan 2016 sonu itibarıyla devraldıkları "ülkeyi yönetme" görevinde hiçbir kişi, kurum ve kuruluşu gözardı etmeden, ötekileştirmeden ve kamu kaynaklarının yerinde, etkili ve verimli kullanılması hedefinden sapmadan ülkeyi çok daha ileriye ve huzura ulaştırmak için uyum içinde çalışmalar sergilediklerini vurguladı.

Özgürgün, "Bugün sizlerle bir arada olmanın ortak paydası, dört aylık sürede yaptıklarımız ya da önümüzdeki yaklaşık iki yıllık sürede yapacaklarımızı anlatmaktan çok hükümetimizce belirlenen ilke ve gerçeklere dayalı hedefler doğrultusunda Kıbrıs Türk halkının refah ve mutluluğu için azami gayreti gösterme kararlılığımızı bir kez daha vurgulamaktır" dedi.

Hükümet olarak tek hedeflerinin, "halka hizmette, samimi, şeffaf, ilkeli en önemlisi gerçeklere dayalı yeni yönetim vizyonu ve anlayışıyla ülkeyi daha güzel günlere ulaştırmak" olduğunu belirten Özgürgün, bu nedenle, 27 Nisan tarihinde Cumhuriyet Meclisinden güvenoyu alan Hükümet programında belirttikleri her vaadi, tüm imkanları zorlayarak hayata geçirmek, insanları refaha ve huzura kavuşturmak için durmadan yorulmadan yılmadan çalışarak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adına aydınlık bir döneme doğru kararlılıkla yol alacaklarını kaydetti.

Özgürgün, "hükümetin, ekonomik sosyal krizin eşiğine getirilen ülkede, 4 aylık kısa hizmet süresinde geçmiş hükümete ait bütçe ile sürdürdüğü umut ve güven veren hizmetler yaptığını” söyledi ve şöyle devam etti:

"Bağımsız milletvekili arkadaşlarımızın desteğiyle UBP-DP hükümeti uyum içinde ve halkı ile bir bütündür. Hükümet olarak hizmet etme kararlılığımızdan asla ödün vermeyeceğiz. Bize düşen görev, birlik ve beraberlik içinde küçük tartışmalara, küçük hedeflere ya da amaçlara odaklanmadan, boşa zaman ve enerji harcamadan ülkemiz için yapacaklarımızın peşinde koşmaktır. Halkımızın, tüm sektörlerimizin hükümetlere karşı yıpranan, zafiyete uğrayan güvenini yeniden kazanmak, gerçeklerden temel alan 'umut hükümeti' olduğumuzu kanıtlamaktır.

Ulusal Birlik Partisi-Demokrat Parti olarak ülkemizde gerek iç gerekse dış sorunların oldukça yoğunluk kazandığı çok zor bir dönemde kritik bir Meclis aritmetiğiyle görev üstlendiğimiz hepimizin malumudur.

Hükümetimizin dört aylık görev süresi sonunda Anavatan Türkiye’den adamıza deniz altından ulaştırılan hayati suyun Geçitköy barajını doldurduğu halde günlerce anlamsız bir şekilde tartışmaların sürdürüldüğü, devlet yönetiminde devamlılığın esasına rağmen, partisel kaygılarla, “yapısal dönüşüm programına” destek sağlayacak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti-Türkiye Cumhuriyeti Ekonomik Mali İşbirliği Protokolü’nün inatla imzalanmadığı, Devletten alacaklarını tahsil edemeyen vatandaşlarımızın haykırışlarına kulak tıkandığı, çalışanlarımıza, emeklilerimize sosyal yardım alanlara maaş ödemelerinin gününde yapılamadığı, dahası kendi parti kurullarından ülke yönetmeye kalkışıldığı, anavatanla ilişkilerin kopma noktasına taşındığı dönemin geride kaldığı da tüm Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin malumudur.

Hizmetlerimizin halkın tüm katmanlarında, ekonominin tüm sektörlerinde hissedileceği dönemin, yasalar bağlamında Cumhuriyet Meclisi’nin açılışıyla ve 2017 mali yılı bütçesiyle başlayacağını belirtmek isterim.



Hükümetimiz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin her köşesinde yaşam süren her bireyin ayrım yapmadan hizmetindedir. Siyasetin ülkeye, halk hizmet için yapıldığının bilinciyle, partisel kaygılardan uzak sorumluluk bilinciyle görev yürütme kararlılığımızı yineler, 4’üncü hizmet ayında gerçekleştirdiğimiz ilk buluşmamıza katılımınızdan dolayı hepinize teşekkürlerimi sunarım." 

29/08/2016 11:41
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: özgrügün, hükümet, haber
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.