Başbakan ve Çavuşoğlu Görüştü

ads ads ads ads
26/05/2015

ads
Başbakan ve Çavuşoğlu Görüştü

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Kıbrıs Türk halkının 11 Şubat deklarasyonuna dayalı bir çözüm sonrasında uluslar arası hukukun bir parçası olmayı hak ettiğini dile getirdi. Yorgancıoğlu, bunun hem Kıbrıs Türk halkı, hem Rumlar hem de diğer bölge halkları ile Türkiye ve Yunanistan için iyi bir çözüm olduğuna inandıklarını vurguladı.

TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, müzakerelerin sonuç getirmesinin en büyük arzuları olduğunu dile getirdi ve iki kesimliliğe, eşitliğe dayalı, 11 Şubat deklarasyonu çerçevesinde bir çözüm istediklerini ifade etti.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu KKTC’ye günübirlik ziyarette bulunan TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu kabul etti.

Ziyarette Dışişleri Bakan Vekili, İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay ile TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça da hazır bulundu.

Başbakanlık’ta saat 17:00 civarında gerçekleşen görüşmede konuşan TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra KKTC’ye bir ziyaret gerçekleştirmek istediklerini kaydetti ve 15 Mayıs’ta müzakerelerin yeniden başladığını ve müzakere sürecinin her zaman destekçisi olduklarını söyledi. Müzakerelerin sonuç getirmesinin en büyük arzuları olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, iki kesimliliğe, eşitliğe dayalı, 11 Şubat deklarasyonu çerçevesinde bir çözüm istediklerini ifade etti.

TC olarak her zaman olduğu gibi bundan sonra da çözümden yana tavırlarını devam ettireceklerini dile getiren Çavuşoğlu, Kıbrıs Türk halkının da bugüne kadar olduğu gibi her zaman yanında olduklarını kaydetti.

Başbakanlığı döneminde Yorgancıoğlu’yla yakın çalışma içinde olduklarını kaydeden Çavuşoğlu, bugün Cumhurbaşkanı Akıncı ile Meclis Başkanı Siber’i ziyaret ettiklerini anlattı.

Yorgancıoğlu’na bugüne kadar yakın işbirliği içerisinde çalıştığı ve Kıbrıs Türk halkının çıkarlarını her zaman en üst düzeyde tuttuğu için teşekkür eden Çavuşoğlu, “TC ile KKTC sizin Başbakanlığınız döneminde çok yakın işbirliği içinde olmuştur, KKTC’nin kalkınması ve refahı için ve önemli projelerin gerçekleştirilmesi için yakın iş birliği içinde olundu” dedi.

YORGANCIOĞLU

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da, Çavuşoğlu’nu KKTC’de görmekten büyük bir mutluluk duyduğunu dile getirdi ve hem partisi hem de hükümet için Kıbrıs sorununun çözümünün önemli olduğunu kaydetti.

Yorgancıoğlu, “En azından benim hükümette olduğum günden bu yana gördüğüm tanık olduğum Türkiye hükümetlerinin Kıbrıs sorununu çözme konusundaki kararlı tavrıdır. Bu yeni süreçte de bu kararlılığın devam edeceğini ifade etmeniz bizim açımızdan anlamlıdır” diye konuştu.

Bugüne kadar koydukları ve bundan sonra koyacakları katkılar için Çavuşoğlu’na teşekkür eden, Türkiye ile KKTC arasındaki ilişkilerin sıcak olmasından her iki tarafın da yarar sağladığını dile getiren Yorgancıoğlu, geçmişte yaşanan bazı gerginliklerden kimsenin yarar sağlamadığını bildiklerini söyledi.

Yorgancıoğlu, dolayısıyla bundan sonraki ilişkilerin de bu anlayışla devam etmesinin herkesin yararına olduğunu belirtti.

TC DIŞİŞLERİ BAKANI MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU KKTC’DEN AYRILDI

KKTC’ye günübirlik ziyaret yapan TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, adadan ayrıldı.

Çavuşoğlu, saat 14.00 sıralarında geldiği KKTC’den saat 19.15 sıralarında uğurlandı. Konuk Bakanı, Dışişleri Bakan Vekili, İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay uğurladı.

Çavuşoğlu’nun ayrıldığı özel uçakla, İslam İşbirliği Teşkilatı 42. Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı’na katılacak Hakan Dinçyürek de Kuveyt’e gitti.

26/05/2015 19:38
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: özkan yorgancıoğlu
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.