Başbakan'dan BRT Açıklaması

ads ads ads ads
02/03/2015

ads
Başbakan'dan BRT Açıklaması

Yorgancıoğlu, BRT’nin devlet kurumu olarak özel radyo ve televizyonlara rakip gibi gösterilmek istendiğini, ancak onlarla birlikte hareket ederek özel tv ve radyoların reklam almasına olanak vermeye çalışıldığını söyledi.

Başbakan Yorgancıoğlu, BRT’nin daha fazla reklam almasının haksız rekabet yaratacağını da kaydetti.

BRT’nin tarafsızlığının tartışılmaz olduğunu vurgulayan Yorgancıoğlu, bilerek ve isteyerek taraf tutuğunu söylemenin doğru olmadığını vurguladı.

Her iş yerinde ödeme riskinin, risk taşıyan birimler için olması gerektiğini vurgulayan Başbakan Yorgancıoğlu, bu ödeneğin herkese verilmesinin mümkün olmadığını belirtti.

Başbakan Yorgancıoğlu, risk taşıyan birimlerin bir başkasından daha tehlikeli konumda olduğu anlamına geldiğini söyledi.

Ankara ve Güzelyurt bürosunun kapatılması konusuna değinen Başbakan Yorgancıoğlu, Ankara bürosu muhabirinin İrsen Küçük başbakanlığı döneminde görevden alındığını hatırlattı.

Başbakan Yorgancıoğlu, Güzelyurt bürosunun kapatılmadığını, çalışan 10 personelden 3’nün geri çağrıldığını, büronun eski olması nedeniyle ODTÜ kampusu içine taşındığını kaydetti.

BRT’nin maaş ödemelerinde teknik bir sıkıntı yaşandığını belirten Başbakan Yorgancıoğlu, maaşların ödenmeye başladığını söyledi.

Başbakan Yorgancıoğlu, BRT yasası üzerindeki çalışmaların da sürdüğünü belirtti.

Başbakan Yorgancıoğlu İsmet Akim’in açıklamalarına yönelik ise, Sayıştaylığın her kurumun denetleme hakkı olduğunu ancak Sayıştay’ın hem mali, hem hukuksal denetimleri yapamaması gerektiğini söyledi.

Konuşmalar sonrasında tasarının madde madde görüşülmesine geçildi. Tasarı oy çokluğuyla kabul edildi. 

02/03/2015 13:05
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: özkan yorgancıolu, brt, haber, meclis
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.