Başbakan'dan CAS Açıklaması

ads ads ads ads
23/07/2014
TAK

ads
Başbakan'dan CAS Açıklaması

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, hükümetin, Cyprus Airport Services (CAS)’taki sorunu çözme çabası içinde olduğuna işaret ederek, Hava-Sen’in Başbakanlık önündeki eylemini gereksiz bulduğunu söyledi.

Yorgancıoğlu, “insanımızın her olayda Başbakanlık önüne gelmesinin bir anlamı kalmadığını düşünüyoruz. Biz zaten bu işleri çözmek için elimizden geleni yapıyoruz. Buna karşı bir tavır içinde olsak, bunun kınanması adına böyle eylem yapılması daha anlamlı olur diye düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

“BİZ ZATEN BU İŞLERİ ÇÖZMEK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ...”

Cyprus Airport Services (CAS) çalışanlarının Başbakanlık önünde toplanmasıyla ilgili bir soru üzerine Yorgancıoğlu, bu konuyla ilgili değerlendirme yaptı.

Yorgancıoğlu, “İtirazımız olduğundan, rahatsızlık duyduğumuzdan değil ama insanımızın her olayda Başbakanlık önüne gelmesinin bir anlamı kalmadığını düşünüyoruz. Biz zaten bu işleri çözmek için elimizden geleni yapıyoruz. Buna karşı bir tavır içinde olsak, bunun kınanması adına böyle eylem yapılması daha anlamlı olur diye düşünüyoruz. Hükümetimizin zaten bu sorunu çözmek gibi bir çabası var. Bunu gereksiz bir eylem olarak görüyoruz” diye konuştu.

SİVİL HAVACILIK ALANINDAKİ GREVİN ERTELENMESİ...

Yorgancıoğlu, Ercan’da Sivil Havacılık Dairesi’nde yapılmak istenen grevin Bakanlar Kurulu kararıyla 2 ay ertelenmesine atıfta bulunarak, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Sendikalaşmaya ve haklı olunan noktada eylem yapılmasına karşı değiliz. Hükümetimiz döneminde bu tür olaylara tavır takınmadık ancak bir sendikanın yaptığı açıklamaya karşılık ilgili daire müdürünün de bir açıklama yapmasının grev nedeni olamayacağını düşünüyoruz.”

Turizmin yoğunlaştığı döneme ülkeye gelecek uçaklara hizmet verilmemesinin yaratacağı sorunlara işaret eden Yorgancıoğlu, grevin bu nedenle ertelendiğini söyledi.

Bakanlar Kurulu’nda gündemdeki konuları ele alacaklarını da vurgulayan Özkan Yorgancıoğlu, sendikaların hassas olduğu ve Sayıştay raporuyla gündem olan konuların da değerlendirileceğini kaydetti. 

23/07/2014 14:00
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: başbakan, casi başbakanlık, özkan yorgancıoğlu
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.