Başbakan'dan Meclis'te Önemli Açıklamalar

ads ads ads ads
26/03/2015

ads
Başbakan'dan Meclis'te Önemli Açıklamalar

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu Meclis'te önemli açıklamalrda bulundu.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, yangın helikopteri konusunda ilgili bakanlığın, ihalesinin yapılması için gerekli çalışmaları sürdürdüğünü söyledi.

Lapta Bakımevi konsundaki çalışmaları da anlatan Başbakan Yorgancıoğlu, binanın durumu sebebiyle, bakımevinin yeniden yapılması gerektiğini kaydetti.

Basında yer alan Mare Monte konusunun ise mahkemelik olduğunu anımsatan Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, mahkemenin Mare Monte’yi tekrar Vakıflar İdaresi’ne iade etmesi durumunda, kendilerinin burasını “seve seve” belediyenin kullanımına verebileceğini belirtti.

Bet ofislerinin yarattığı koşullardan kendilerinin de rahatsız olduklarına dikkat çeken Başbakan Yorgancıoğlu, bet ofislerinin hepsinin ortadan kaldırılması için finansman desteği arandığını söyledi.

Katı yakıt kullanımı konusuna da değinen Başbakan Yorgancıoğlu, TSE ve AB standardında olan basınç kartların kullanılmasına izin verdiklerini belirtti.

Yorgancıoğlu, “ çevreyi kirletecek herhangi bir salınım söz konusu olacaksa ne öyle bir aracın ithaline, ne de yakıtın ithaline izin verilecek. Doğaya bırakılacak kötü akıt veren yakıta asla izin verilmez” dedi.

Başbakan Yorgancıoğlu, çevresel temizliği da düşünerek katı atıktan enerji üretilmesi konusunda da çalışmalar yaptıklarını ve bu çalışmaların son aşamaya geldiğini ifade etti.

Arabaların gaz salınımı konusunda da bir takım şikayetlerin olduğunun bilgisine geldiğini ifade eden Başbakan Yorgancıoğlu, bu konuda polisin yeterli denetim yapmadığını kaydetti.

“VERDİĞİMİZ SÖZLERİ UNUTTUĞUMUZ YÖNÜNDEKİ ELEŞTİRİLERİ KABUL ETMEM”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, sendikaların “Göç Yasası” diye nitelendirdiği yasada iyileştirmeler yapmak ve anomalileri düzeltmek için çalıştıklarını ifade ederek, eylemlere saygılı olduklarını “ancak geçmişte verdiğiniz sözleri hükümete gelince unuttunuz” şeklindeki eleştirileri kabul etmediğini söyledi.

Yorgancıoğlu, öğretmenlerin hazırlık ödenekleri konusunda bir anomali olduğunu, bunu düzeltmek için de bütçe ve yasalar tahtında çalışmaları sürdürdüklerini anlattı.

YORGANCIOĞLU: “GEÇMİŞTEKİ BÜTÜN YANLIŞLAR HEMEN DÜZELTİLEMEZ”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da, geçmişte eylemlere katıldığını, sendikalarla toplantı yaptığını, yanlışların düzeltileceğini söylediğini, ancak geçmişteki bütün yanlışların hemen düzeltilemeyeceğini kaydetti.

Yorgancıoğlu, hükümete geldikten sonra ellerindeki imkanlarla geçmişe yönelik iyileştirmeler yaptıklarını ve bunlara devam ettikllerini ifade ederek, “geçmişte verdiğiniz sözleri unuttunuz” yönündeki eleştirilere katılmadığını anlattı.

“Göç Yasası” denilen yasanın sıkıntılarından birinin de izin hakkı olduğunu işaret eden Yorgancıoğlu, sendikalarla “bu yasanın yanlışları nasıl ortadan kaldırılabilir” diye masaya oturduklarını, ancak bu masadan KTAMS dışında diğer sendikaların kalktığını ifade etti.

Buna rağmen izinler konusunda anlaştıklarını, Özelleştirme Yasası’na yönlendirmeler yapıldığını, terfi ve derecelerde de bunun böyle olduğunu ifade eden Yorgancıoğlu, bu yasa içerisinde “grev, referandum ve toplu sözleşme hakkının” da düzeltilmesi için çalışıldığını kaydetti.

Yorgancıoğlu, öğretmenlerin hazırlık ödeneklerinin bir anomali olduğunu, bunu düzeltmek için de sendikayla görüştüklerini ve çalışma yaptıklarını, bütçeye ve yasalara da baktıklarını ifade ederek, öğretmenlerin eylem yapma hakları olduğunu, buna da saygı duyduklarını kaydetti.

“ANOMALİLERİN KALDIRILMASI ŞART”

Yorgancıoğlu, geçmişte işe giren ve 4-5 bin TL alan öğretmenler hazırlık ödeneği alırken 2001 sonrası 2 bin TL maaşla işe giren öğretmenlerin hazırlık ödeneği almamasının bir anomali olduğunu vurguladı.

“Süt ücretlerinde aksama vardır” sözü gibi doğru olmayan şeylerin söylendiğini ve buna inanıldığını ifade eden Yorgancıoğlu, eleştiriler olabileceğini, bunlara saygı duyduğunu ancak zeminin doğru olması gerektiğini ifade etti.

Bu yasa gündeme geldiğinde bunu yasallaştırmamak için partisinin erken seçime gittiğini söyleyen Yorgancıoğlu, bu yasa ile ilgili çalışmaya ihtiyaç bulunduğunu söyledi, anomalilerin ortadan kaldırılmasının şart olduğunu kaydetti.

Kaynak: Türk Ajansı Kıbrıs



 

26/03/2015 13:44
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: özkan yorgancıoğlu, başbakan, haber, kıbrıs, meclis
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.