Başbakan'dan Yeni Yasama Yılı Değerlendirmesi

ads ads ads ads
01/10/2014
TAK

ads
Başbakan'dan Yeni Yasama Yılı Değerlendirmesi

CTP-BG Genel Başkanı ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Meclis’in yeni yasama yılında, toplumun ihtiyacı olan yasaların el birliğiyle sonuçlandırılması gerektiğini söyledi.

Cumhuriyet Meclisi’nin yeni yasama yılı açılış toplantısında, Meclis Başkanı Sibel Siber’in açılış konuşmasının ardından parti başkanları söz aldı.

İlk konuşmayı yapan CTP-BG Genel Başkanı ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, bir dönemin daha geride kaldığı, yeni döneme başlandığını belirterek, geçen dönemde, gerek hükümet gerekse muhalefetin özverili çalışmaları olduğunu, milletvekillerinin de yasa önerisi hazırlayarak Meclise sunduğunu anımsattı ve bunun için teşekkür etti.

Meclis Genel Kurulu’nun geçen dönem 91 birleşim yaptığına, bunun geçmiş yılların üzerinde bir rakam olduğuna işaret eden Yorgancıoğlu, komitelerin de verimli çalışmalar yürüttüğünü anlattı.

Toplumsal katkının önemine işaret eden Başbakan Yorgancıoğlu, yeni dönemde öncelikle, meclis gündemindeki kamu görevlileri, gıda güvenliği, organ nakli, toplumsal anlamda reformlar öngören yasaların sonuçlandırılması gerektiğini vurguladı. Yorgancıoğlu, bunların toplumun ihtiyacı olan yasalar olduğuna işaret ederek, elbirliğiyle, muhalefetin de yardımlarıyla bunun sağlanacağına inanç belirtti.

Başbakan Yorgancıoğlu, “bir şey üretmeyen yapı” algısının yeniden gündem yapılmaması için bunun önemli olduğunu ifade etti.

“KIBRIS SORUNUYLA İLGİLİ MECLİS DEVREDE OLMALI…”

Kıbrıs sorunuyla ilgili Meclisin devrede olmasının gerekliliğini vurgulayan Yorgancıoğlu, gerek Meclis, gerekse Cumhurbaşkanı’yla istişare içinde çalışmaların birlikte görüş alışverişiyle değerlendirilerek yürütülmesinin önemini belirtti.

Başbakan Yorgancıoğlu, yeni döneme yönelik iyi dileklerde bulunarak sözlerini tamamladı. 

01/10/2014 12:09
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: özkan yorgancıoğlu, başbakan
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.