Başkalarının Instagram fotoğraflarından servet kazandı

ads ads ads ads
27/05/2015

ads
Başkalarının Instagram fotoğraflarından servet kazandı

İnternete koyduğumuz bir fotoğrafın, attığımız tweetin veya paylaştığımız herhangi başka bir şeyin gizli kalması veya tamamen silinmesi neredeyse imkansız. Günün birinde tüm bunların aleyhimizde delil olarak kullanılacağı gerçeğiyle yaşıyoruz. Ancak başkalarının hiç haberimiz olmadan internet paylaşımlarımız yüzünden üzerimizden para kazanması bambaşka bir şey.

Richard Prince isimli şahıs, New York’ta bir sanat galerisinde Instagram fotoğraflarından oluşan bir fotoğraf sergisi açtı. Ancak işi ilginç kılan burası değil elbette. Prince’in sergisi, hiç tanımadığı kişilerin Instagram paylaşımlarından oluşuyordu. Instagram’da beğendiği ve basmaya uygun gördüğü fotoğrafları toplayan Prince, bunu fotoğraf sahiplerinin haberi bile olmadan gerçekleştirdi. İşin acı kısmı ise, “sanatçımız” bu fotoğraflardan servet değerinde para kazandı. Her bir fotoğrafın ortalama 90 bin dolardan alıcı bulduğu belirtiliyor. Prince’in şimdiye kadar bu fotoğraflardan elde ettiği kazanç ise milyon dolarlarla ifade ediliyor.

Prince yaptığı emek hırsızlığı dolayısıyla doğal olarak dava edildi. Patrick Cariou isimli fotoğrafçı, sergisinde kendi fotoğraflarını da kullanan Prince’i telif hakkı ihlali nedeniyle mahkemeye verdi. Ancak ne acıdır ki mahkeme Prince’i suçlu bulmadı. 

27/05/2015 14:56
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: instagram
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.