Başkan Bozer, milletvekilini Meclis'ten kovdu!

Meclis Başkanı Bozer kimi, neden Meclis'ten kovdu?

ads ads ads ads
13/02/2013
Afrika Gazetesi

ads
Başkan Bozer, milletvekilini Meclis'ten kovdu!

Afrika Gazetesi'nin haberine göre, Azerbaycan Milletvekili Aydın Mirzazade KKTC meclisinde yabancı bir devlet bayrağı olduğu için Türk bayrağı altında Hasan Bozer'le fotoğraf çektirmek istemeyince, Bozer tarafından cezalandırıldı.

Meclis'ten kovuldu

KKTC'yi 'bağımsız' bir devlet olarak kabul eden Aydın Mirzazade meclisteki KKTC bayrağı altında fotoğraf çektirmeyi normal karşılarken, TC bayrağı ile fotoğrafı reddetti. "Bu durum KKTC'nin kendi iç protokolüne aykırı" diyen Mirzazade, hükümet tarafından Türkiye'ye de şikayet edildi!

Bu haber Azeri basınında da geniş yankı buldu.

Bakü'de yayınlanan ' Bizim Yol ' gazetesi haberi "Aydın Mirzazade Kipr pariamentinden govulub" başlığı altında verdi. Meclis Başkanı Hasan Bozer'in bu gazeteye olayla ilgili yaptığı açıklamalar ise Azeri dilinde şöyle yer aldı: Biz ayni milletin övladlarıyıg. Amma güsurlarımızı da demeliyik. Men acı hislerle bunu demek ısteyirem. Bizde büdce müzakireleri idi. Mene bildirdiler ki, Azerbaycan'dan olan bir milletvekili görüşmek isteyir. Men Azerbaycan adını duyunca razılıg verdim. Bizde en hörmetli, ali gonagları şeref salonunda gabul edilirler. Men de onun salona alınmasını tapşırdım. Salona girince onun başga bir yerde eyleşdiğini gördüm. Devet etdim ki, yakın eyleşsin. Ancag o bildirdi ki, menim yanımda eyleşmek istemir. Sebep kimi başının üzerinde Türk bayrağını gösterdi. Men derhal onunla görüşmeyi red etdim ve yoldaşlardan onu salondan çıkarmalarını rica etdim. Men dünyanın dört bir yanından gelen bütün misafirlerimizi de burada gabul edirem. Baş veren bu olay bizi o gader incitdi ki, Türkiye'nin Harici İşler Nazirliyine yazılı malumat da verdik.

13/02/2013 08:13
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Başkan Bozer milletvekili meclisten kovdu!, Hasan Bozer, Aydın Mirzazade, KKTC Meclisi, Azerbaycan Milletvekili
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.