Batan Geminin İçinde Dehşet Görüntüler!

ads ads ads ads
17/04/2014

ads
Batan Geminin İçinde Dehşet Görüntüler!

Güney Kore'de dün batan geminin içinden görüntüler ortaya çıktı

Güney Kore'de dün sabah saatlerinde bilinmeyen bir sebepten sulara gömülen “Sewol” isimli feribotta yaşananlarla ilgili yeni detaylar ortaya çıktıkça ailelerin öfkesi büyüyor.

Kayıp yolcuların aileleri kendilerini ziyaret eden Güney Kore Başbakanı’na büyük tepki gösterdi. Feribottan altı yaşında bir kız çocuğunun kurtarılması ise tüm ülkeyi duygulandırırken; geminin içinden çekilen görüntüler yaşanan can pazarını gözler önüne serdi.

Bütün ülkeyi yasa boğan olayda gemi yetkililerinin, çoğunluğu öğrenci olan yolcuların tahliyesinde çok geç kaldıkları düşünülüyor. Kazaya yeterli sayıda ekiple müdahale edememekle suçlanan Başbakan Chung Hong-won’a kayıp yakınları tarafından su şişesi fırlatıldı.

KURTULUŞ HİKAYESİ

475 yolcu ve mürettebat taşıyan feribottaki 287 kişi halen kayıp. Feribottan şu ana kadar 179 kişi kurtarılırken, dokuz kişinin de cesedine ulaşıldı.

Medyada yer alan haberlere göre, anne ve babasının can yeleği giydirdiği altı yaşındaki Kwon Ji-yeon, daha sonra onu tanımayan dört yolcu tarafından kucaktan kucağa aktarılarak yan yatmakta olan geminin güvertesine kadar ulaştırıldı. Ancak küçük kızın feribottan çıkamayan aile bireyleri halen kayıplar arasında.

"DAHA ERKEN ÇIKMAMIZ SÖYLENSEYDİ DENİZE ATLAMA ŞANSIMIZ OLURDU"

Abisi Kim’den gemi ekibinin yolculara verdiği talimatlara uymasını istedi ancak şimdi Güney Kore’de ekibin kararlarını tartışıyor.

Kazadan kurtulanların verdiği ifadelere bakılarak dün yaşanan gemi faciasında yetkililer öğrencilerin tahliyesinde çok geç kalmakla suçlanıyor.

Batan gemiden kurtulmayı başaran öğrencilerden biri MBC televizyonuna, "Dışarı çıkmamız daha erken söylenmiş olsaydı, pek çoğumuzun denize atlama şansı olurdu" dedi. Kurtulanların ifadelerinden ortaya çıkanlara göre öğrencilere uzunca bir süre bulundukları yerde kalmaları ve hareket etmemeleri söylenmiş. 

17/04/2014 22:19
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Güney Kore, gemi,
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.