Bel ağrılarınızı yağlayın!

ads ads ads ads
28/03/2015

ads
Bel ağrılarınızı yağlayın!



Omurga ve disklerin üzerine aşırı yük binmesi bel ağrısına neden olur. Ağrılı bölgeye zeytinyağı sürmek belinizi rahatlatır, ağrıdan kurtarır

Bel ağrılarınızı yağlayın! Hareketsiz yaşamın zayıflattığı kaslar, vücut ağırlığını yeterince taşıyamaz. Bu durumda bel ağrıları ortaya çıkar. Ancak bel ağrısının çözümü gün geçtikçe daha da kolaylaştı. Hem bitkisel çözümlerle, hem de ameliyat gereği duyulursa hastalar kısa sürede sağlığına kavuşabiliyor. Günlük yaşamı da etkileyen bu ağrıların, dermanı ise zeytinyağında! Ağrılı bölgeye her gün ısıtılmış zeytinyağı ile masaj yapmak belinizi rahatlatır. Daha sonra ise sert bir zemine uzanmak ağrıyı yok eder. Ancak bel ağrılarının şiddeti ve uzun süreli olması durumunda uzman bir doktora görünmek gerekir. Öneriler:

Yeteri kadar zeytinyağı ısıtılıp ağrılı bölgeye masaj yaparak yedirin ve sıcak tutulup sert bir zemin üzerine yatılır.

Birer çay kaşığı günlük, havlıcan, zencefil, bir tatlı kaşığı çam fıstığı bir arada dövülerek toz haline getirildikten sonra bu karışımı macun haline getirecek kadar süzme bal ile karıştırın. Söz konusu ağrılı bölgeye iyice yedirildikten sonra sert bir zemin üzerine yatın.

100 gram at kuyruğu akşamdan soğuk suyun içine bırakılıp, ertesi gün iyice kaynatıp, süzülerek banyo suyuna katın. Göğüs kafesine gelecek şekilde 20 dakika kadar içinde oturun. Banyodan çıkıldığında, kurulanmayın bir havluya sarılarak sıcak yatağa girin ve elden geldiğince terleyin.

500 gram tıbbi karakafes otu yaprağı akşamdan 5 litre soğuk suyun içine bırakılıp ertesi gün iyice kaynatıldıktan sonra süzün. Banyo suyuna katılıp, bel ve sırt bölgesi suyun içinde kalacak şekilde banyo yapın. Banyodan çıkıldığında, kurulanmayın bir havluya sarılarak sıcak yatağa girin ve elden geldiğince terleyin.

Bel ağrının olduğu bölgeye birkaç kat geniş yapraklı lahana koyup sert bir zemine yatın.

Geniş ve uzun bir bel kuşağının üzerine ve bele gelecek yerlerine üç kat zift sürüp bele dolayın ve sert bir zemine yatın.

Yünlü bir kesenin içine kükürt konulup söz konusu ağrılı bölgeye bağladıktan sonra sert bir zemin üzerine yatın.

Birer tatlı kaşığı sinameki, mesteki, toz şeker ve bir çay kaşığı günlük bir arada dövülerek iyice karıştırıldıktan sonra bu karışı macun haline getirecek kadar süzme bal ilave edildikten sonra ağrılı bölgeye masaj yapılarak yedirin sonra sert bir zemin üzerine yatın. 

28/03/2015 12:46
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: bel ağrısı, omurga, yağ, sağlık, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK SAĞLIK

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.