Bellapais’te Frank Sinatra rüzgarı

ads ads ads ads
13/10/2016

ads
Bellapais’te Frank Sinatra rüzgarı

Frank Sinatra'nın doğumunun 100’üncü yılı muhteşem bir konserle kutlandı

Bellapais Manastırı’nda Frank Sinatra’nın 100‘üncü doğum günü kutlandı.Frank  Sinatra’nın eserleri 14. Uluslararası Kuzey Kıbrıs Müzik Festivali çerçevesinde sanatçılar Cihan Ünal ve Hüseyin Altan tarafından seslendirildi.

Gece, davetliler ve Kuzey Kıbrıs Turkcell müşterilerine özel gerçekleşti.



Bellapais Manastırı, dünyaca ünlü müzik yorumcusu ve sinema oyuncusu Frank Sinatra’nın 100’üncü yılı anısına özel bir geceye tanıklık etti. Kuzey Kıbrıs Turkcell ana sponsorluğunda Frank Sinatra'nın 100’üncü yılı konserinde, solistler Cihan Ünal ve Hüseyin Altan izleyenlere çok özel bir konser yaşattı. Geceye, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı, Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Frank Sinatra rüzgarı esti

Konserde, Cihan Ünal ve Hüseyin Altan yoğun bir izleyici kitlesi önünde Frank Sinatra’nın unutulmaz şarkılarını Can Sözer yönetimindeki 20 kişilik Lefkoşa Belediye Orkestrası eşliğinde yorumladı. 14. Uluslararası Kuzey Kıbrıs Müzik Festivali çerçevesinde Kuzey Kıbrıs Turkcell ana sponsorluğunda 12 Ekim'de Bellapais Manastırı'nda yer alan konser, yaklaşık 90 dakika sürdü. 12 Ekim’deki konser sadece Kuzey Kıbrıs Turkcell müşterilerine ve davetlilere özel gerçekleşti.

Konsere katılanlar neler söylediler:

Aycan Saraçoğlu



“Bu gece Turkcell’in şanslılarından biriyim sanırım. Mesaj atarak katılım sağladım ve ablamla birlikte burada bulunduk. Ben sanatsal birçok fırsatı değerlendirmeye çalışıyorum. Sanat hayatın önemli bir parçası ve değer vermek lazımdır. Harika bir etkinlik ve konser oldu. Konser, ortam, atmosfer çok güzel ve özeldi. Emeği geçen herkesi tebrik ederim.”

Savaş Zorlu



“Kuzey Kıbrıs Turkcell’in böyle güzel bir gecesinde bulunmak bizleri mutlu etmiştir. Frank Sinatra’yı anmak için bir fırsat doğdu o yüzden memnun kaldık. Cihan Ünal’ı da ayrıca severiz, beğendiğimiz bir sanatçı.”

Erol Vardan



“Böylesi bir geceye katıldığımız için çok mutluyuz. Eşimin müzik öğretmeni oluşundan dolayı da bizim için bu gecenin ayrı bir önemi var. İyi ki Turkcell var ve bunun gibi etkinliklerde rol alıyor.”

Nejat Maner



“Adamızda böyle aktiviteler çok yaygın değil. Bizler bunun gibi büyük organizasyonları sadece televizyonlardan izleyebiliyoruz. Şahsen benim için değişik ve yeni bir deneyim oldu. Çok heyecan duydum.”

Huriye Varoğlu



“Çok anlamlı duygular yaşadık. Bu ortamda Frank Sinatra’nın eserlerini dinlemek mükemmel diyebilirim. Kültür, sanat adına da bu tarz etkinlikleri önemsiyorum. Kuzey Kıbrıs Turkcell’i ve emeği geçen herkesi tebrik ederiz.”

Süleyman Tekinay



“Burada bizlere böyle bir olanak yaratıldığı için çok mutluyuz ve teşekkür ederiz. Frank Sinatra çok sevdiğimiz bir sanatçıydı. Bizim dönemlerin sanatçısıdır. Kendisini ben şahsen de dinledim. Cihan Ünal’ı da ayrıca seviyoruz. Sesinin de bu kadar güzel olduğunu bilmiyorduk. İlk duyduğumuzda şaşırmıştık.”

Burcu Dolmacı



“Böyle güzel bir geceye Turkcell’in sponsorluğunda katılmaktan çok memnunuz. Bu tarz sosyal aktivitelerin olması, kültür sanat içerikli organizasyonların olduğunu görmek bizi çok mutlu ediyor. Özellikle buralarda doğal güzelliklerin de içerisinde yer alması farklı bir ortam yarattı.”

Ferdiye Sav



“Belediye personeli olarak özellikle belediye orkestramızın da olması buraya gelmemizde artı bir vesile olmuştur. Frank Sinatra’yı da eski filmler ve şarkılardan çok iyi biliyor, seviyorduk. Bu güzel mekanda bu konseri izlemek çok güzel bir keyif. Özellikle Bellapais ortamında olması, böylesi bir tarihle birleşmesi de organizasyonu etkili kılmıştır. Herkesi tebrik ederim.”

13/10/2016 20:21
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Bellapais, frank sinatra
MANŞETLER

HK KÜLTÜR SANAT

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.