Bengü Şonya'dan Sert Eleştiri!

ads ads ads ads
26/07/2013
TAK

ads
Bengü Şonya'dan Sert Eleştiri!

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Genel Sekreteri milltvekili adayı Bengü Şonya, Kıbrıs sorunu konuda oldukça hassas bir parti olduklarını belirterek, “Biz DP Ulusal Güçler olarak Kıbrıs sorununun çözümde KKTC’nin güçlü bir yapıya kavuşmasının gerekli olduğunu düşünüyoruz. Güçlü KKTC, Kıbrıs sorunun çözümünü kolaylaştıracağı gibi, müzarekerecimizin de elini güçlendirecektir” dedi.

DP-UG’den yapılan açıklamaya göre, DP-UG Genel Sekreteri Şonya bir televizyon kanalında programa katılarak değerlendirmelerde bulundu.

CTP-BG’nin Kıbrıs sorunu konusundaki tavrını eleştiren Şonya, CTP-BG’nin tıpkı Güney Kıbrıs Rum Kesimi gibi süreci uzattığını ortaya formül koyamadığını tek formüllerinin ‘görüşelim’ demenin ötesine geçmediğini savundu.

Şonya, DP Ulusal Güçler olarak ‘görüşme’ konusunda sıkıntı yaşanmadığını, tek sıkıntının zaman olduğu vurgulandı.

Müzakerelerin geldiği son aşamadan bir sonuç çıkmaması durumunda, izlenmesi gereken yol konusunda ‘referandum’ yapılması önerisinde bulunduklarını hatırlatan DP Ulusal Güçler Genel Sekreteri, “Bizim bu önerimiz herşeyden önce CTP-BG’nin ödünü kopardı. Sanki, ‘dünyaya rest çekelim’ gibi aldgıladılar bu öneriyi. Niçin? Çünkü sürecin devam etmesi boyunca kendileri bundan nemalandı ve şimdi bu sürece nokta koymak onların işine gelmiyor. Kıbrıs konusunda ortaya koyduğumuz referandum bütün yollar denendikten sonra gündeme gelecek bir olaydır” dedi.

Ne UBP ne de CTP-BG’’nin Kıbrıs sorunu konusu ile ilgili bir öneri ortaya koymadığını savunan Şonya, ortaya öneri sunan ve formül koyan partinin yalnızca DP Ulusal Güçler olduğunu söyledi.

Bengü Şonya, Kıbrıs Türk Halkı’na da çağrıda bulunarak; “Sorununun çözümü konusunda bizim dışımızda herkes konuşuyor, bir yerde toplum olarak paypass ediliyoruz. Gözümüzü açmamız gerekir. Biz bu topraklar üzerinde kurucu ortağız. Egemen eşitiz, en son sözü söyleme hakkımız var. Biz DP ulusal Güçler olarak bu hakkımızdan vazgeçmedik. Kimse bu süreç uzuyor diye bu hakkımızdan vazgeçtiğimizi zannetmesin. Bunu bir kez daha tescil etmek adına halkımızdan ricamız DP Ulusal Güçleri güçlü bir biçimde iktidara getiriniz ki, geleceğimizi koruyalım” dedi.

UBP’yi bu dönem kendilerine rakip görmediklerini, CTP-BG’nin ise halka yaşattıklarını unutarak ‘kuzu postuna’ büründüğünü savunan Şonya, “UBP icraatlarıyla, beceriksizliği ile kendini yeterince rezil etti. Dolayısıyla bu dönem kendilerini rakip görmüyoruz. Ancak CTP-BG kuzu postuna bürünerek, iktidarı döneminde halka yaşattıklarını unutturmaya çalışıyor. Sanki bu halkı perişan eden değilmiş gibi. Ama biz hiçbirini unutmadık” dedi.

CTP-BG’nin bilinçsiz savurgan ve bir o kadar da ‘ben’ merkezli bir zihniyete sahip olduğunu savunan Bengü Şonya, “Çok büyük bir hiddetle iktidara gelen CTP-BG, muhtarlıklardan tutunda, Cumhurbaşkanlığına kadar bütün makamları yeşile boyadı. Psikolojik olarak içlerinden gelen; ‘biz bu kadar zamandır ezildik. Şimdi sıra bizde’ diye bir düşünceye saplı kaldılar.

İktidarda oldukları dönem KKTC’nin en fazla refaha ulaştığı dönem olmasına rağmen, herşeyi batırdılar “ ifadelerini kullandı.

Şonya, “Bu makamlar halkın makamlarıdır. Hizmet için o makamlara talip olmak gerekir. İntikam duygusu hiç taşımaması gerekir” dedi.

Şonya, CTP-BG’nin seçim manifestosunda yer alan ‘İnanç turizmine teşvik’ konusuna da değinerek, bu konuda da politik davranıldığını ve insanların manevi, duygularıyla oynanmak suretiyle Türkiye hükümetine mesaj iletilmek istendiğini savundu.

“Hükümet kurulurken bir bayanın ‘Başbakan’ olması fikri DP Ulusal Güçler olarak bizim fikrimizdi. CTP-BG’de bunu kullandı” diyen Şonya, DP UG, CTP/BG ve TDP koalisyonunda protokol gerginliği konusuna da açıklık getirerek, “Bundan diğer ortağımızın olduğu gibi bizimde haberimiz yoktu. Bu olay CTP-BG’nin yönetim şeklinin bir göstergesidir. Bu yönetim şekli de ‘dikta.’ Bu yaklaşım çok yanlış. Çok ayıp ettiler. Ayrıca zaten herşeyden öte protokolü uygulayamazsınız, sizin böyle bir icraa yetkiniz yok” dedi.

Şonya ayrıca, koalisyon hükümetlerinde bakanlar kurulu kararı olmadan sadece belli bir ortağın imzası ile yapılan hiçbir şeyinde geçerli olmadığının altını çizdi.

Mazbata sorununa da dikkat çeken DP Ulusal Güçler Genel Sekreteri Bengü Şonya, geçici hükümetin 31 Temmuz’da dolan süreyi uzatması gerektiğini, bu konuda kendi bakanlarına talimat verildiğini söyledi.

DP Ulusal Güçlerin belirleyici parti olacağına inanç belirten Bengü Şonya; “ Artık kilit partiden öte belirleyici bir parti olacağımıza inanıyoruz. Bu dönemde halkımızın hayatına damga vuracak, yapılmamış ve gözardı edilmiş bir çok konuyu gündeme getirerek sonuçlandıracağız” dedi.

Halkın ‘boykot veya karma oy’ çağrılarına itibar etmemesi, daha güzel ve güvenli bir gelecek için DP Ulusal Güçler meşalesinin altına mühür vurmasını isteyen Şonya, ses bandı ile ilgili soruya da, bu tip durumların hoş olmadığını, devletin çıkarları için mahkeme kararıyla izlenmeye alınması gerekse dahi bu gibi dinlenmeler için esaslı yasalarının olması gerektiğini söyledi. 

26/07/2013 21:56
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: demokrat parti, bengü şonya
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.