Berkin Dersim'de büyüyecek

ads ads ads ads
15/04/2014
Radikal

ads
Berkin Dersim'de büyüyecek

17 Nisan'da The Mekân'da düzenlenecek dayanışma konserinden elde edilecek gelirle Berkin Elvan anısına Dersim'e binlerce ceviz fidanı dikilecek.

11 Mart’ta, polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesiyle 268 gün komada kaldıktan sonra 15 yaşında, 16 kilo olarak toprağa verilen Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan, “Berkin artık bizden çıktı, sizin kardeşiniz, sizin oğlunuz, sizin çocuğunuz oldu. Diğer tüm ölen çocuklar gibi. Ve ben de onun isminin yaşamasını istiyorum, bunun için de yardımlarınızı bekliyorum” diyor. Anne Gülsüm Elvan, eşinin yanında oturuyor, başında yemenisi, sessizce ağlıyor. Berkin’in yaralandığı ilk günden beri Elvan ailesinin yanında olan müzisyen ve yazar Hilmi Yarayıcı sözü alıyor: “Berkin çok direndi, hep güzel direndi. Ölümüyle de bize ‘Ben uyanamadım ama artık siz uyanın’ dedi. Bu yüzden Berkin’in hem adının hem de bıraktığı izin unutulmasını istemiyoruz.”



Ve hem Berkin unutulmasın hem anne memleketi olan Dersim’de adı kendi kadar temiz yaşasın, hem Berkin hem de Dersim’in güzelliği iktidarın açgözlü kötülüklerine kurban gitmesin diye müzisyenler bir konser düzenliyor. ‘HES’ler, barajlar ve maden ocaklarıyla, doğanın tahribatına karşı Dersim’e 1000 ceviz fidanı’ konser etkinliği, 17 Nisan Perşembe akşamı The Mekân’da yapılacak. Sahne alacak isimler Erdal Erzincan, Mazlum Çimen, Saki Çimen, Ahmet Aslan, Erdoğan Emir, Grup Abdal, Karmate, Aydoğan Topal, Mübin Dünen ve Kara Güneş, Gülay Aslan, Abdullah Demirbilek, Emre İnanan ve Metin Kahraman. Konserin geliriyle Berkin Elvan adına alınacak 1000 ceviz fidanı 19 Nisan’da Erzincan’da başlayıp 21 Nisan’da Ovacık’ta son bulacak şekilde Dersim’in tahrip edilen doğasını biraz olsun kurtarabilmek ve yapılanlara karşı durabilmek için müzisyenlerin ve Berkin Elvan’ın ailesinin katılımıyla dikilecek. Dersim ve Dersim’in tüm ilçe belediyelerinin desteklediği etkinliğin bir diğer özel yanı ise Berkin Elvan’ın dayısı Kenan Düzen’in Ovacık Çöğürlü Köyü’ndeki 10 dönüm toprağını Berkin Elvan fidanlığı için bağışlıyor olması. Düzen, “Berkin Dersim’e gitmeyi çok istiyordu, o bahçe onun, onu oraya götüremedim ama adı orada, bu bizim için çok anlamlı” diyor. 

15/04/2014 11:53
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: berkin elvan, dersim fidanlığı, haber
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

16 yaşındaki çocuk dehşet saçtı!

HK TÜRKİYE

Ankara'da 16 yaşındaki Arda A., 3 saat 15 dakika içinde pompalı tüfekle saldırdığı taksi durağında 4 kişiyi yaraladı. Zanlı, aralarında ağabeyinin de olduğu 4 kişiyi de bıçakladı. Gözaltına alınan çocuk, arkadaşlarıyla bindikleri taksinin şoförünün kendisini dövdüğünü, bu yüzden durağa saldırdığını, diğer olayları ise yaraladığı kişilerle aralarında husumet bulunduğu için gerçekleştirdiğini iddia etti.

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.