Berova:AÖA kesinlikle kapatılmayacak

ads ads ads ads
11/08/2017

ads
Berova:AÖA kesinlikle kapatılmayacak

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, Atatürk Öğretmen Akademisi’nin kapatılacağı yönündeki tüm söylemlerin asılsız ve kara bir propaganda olduğunu söyledi.

Bakan Berova, Akademi’nin kesinlikle kapatılmayacağını, öğrencilerin daha geniş ve kapsamlı bir vizyonla yoluna devam edeceğini söyledi.

BRT’de yayınlanan “Gündemin Rengi” programına konuk olan Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, AÖA ile LAÜ arasında imzalanan protokollle ilgili eleştirilere yanıt verdi.

Yeni bir uygulamanın eleştirilmesinin doğal ve normal bir süreç olduğunu ifade eden Berova, yalan üzerinden yapılan eleştirileri ise maksatlı olarak niteledi.

Bakan Berova, “Atatürk Öğretmen Akademisi’nin kapatılacağı yönündeki tüm söylemlerasılsız bir kara propagandadır. Bu propaganda topluma enjekte edilmeye çalışılıyor” dedi.

AÖA’nın yasa ile kurulan bir kurum olduğunu kaydeden Berova, AÖA’nın bundan sonra da mevcut çalışma düzeni ile yoluna devam edeceğini belirtti.

Berova, AÖA’de bir üniversitende olması gereken unsurların yer almadığını, bu yüzden yeni bir formasyon hazırlandığını anlattı.
LAÜ’nün varlığından gurur duyulan bir devlet üniversitesi olduğunu ve bu üniversite ile protokol imzalandığını belirten Berova, protokolün öğrencilere artı kazanım sağlacacağını anlattı.

Bakan Berova, öğrencilerin artık dar kapsamda eğitim ve öğrenim görmeyeceğini, üniversitenin olanaklarından faydalanacağını söyledi.

Öğrencilerin mezun oldukları zaman AÖA diploması ile LAÜ diplomasına sahip olacaklarını belirten Berova, “öğrenciler aldıkları çift diploma ile yüksek öğrenim alanında master, doktora eğitimlerini tamamlayabilecekler” dedi.

Berova, “AÖA mevcut kampüs alanı içerisinde şu andaki alım yolları ile öğrenci almaya devam edecek, kamusal alanda öğretmen ihtiyacını karşılayacak. Ancak bu kapalı ortamdan çıkarak ve daha geniş vizyona sahip öğrencilerimiz yollarına devam edecek” dedi.

Bakan Berova, AÖA’nin bu yıl 45 öğrenci alacağı, sınavın ise 16 Eylül’de yapılacağı, adayların süreci bakanlığın web sitesinden izlenebileceği bilgilerini de verdi.

11/08/2017 13:46
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: özdemir berova, Berova, Atatürk Öğretmen Akademisi, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.