BES Toplansında Kavga!

ads ads ads ads
27/05/2015

ads
BES Toplansında Kavga!

Belediye Emekçileri Sendikası’nın dün yapılan toplantısında tartışma yaşandı. Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Kayabaşı, bir diğer Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Kalaycılar tarafından darp edildiğini iddia etti. Sendika başkanı Arpalıklı ise olayı yalanladı

Belediye Emekçileri Sendikası’nın dün gerçekleştirdiği toplantıda istenmeye olayların yaşandığı iddia edildi. BES Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Kayabaşı gazetemizi ziyaret ederek dünkü toplantı sırasında bir diğer Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Kalaycılar’ın kendisini yüzüne vurarak darp ettiğini iddia etti. BES Başkanı Ulus Arpalıklı ise böyle bir olayın yaşanmadığını ifade ederek kendi içlerindeki bir tartışmadan dolayı sadece itiş kakış olduğunu belirtti. Kayabaşı, Toplu İş Sözleşmesi’ndeki barem tablosunun sendika tarafından işçilerin aleyhine değiştirilmek istendiğini kaydederek buna karşı çıkması sebebiyle yönetim kurulu toplantısında darp edildiğini belirtti. Mustafa Yalçınkaya’nın Toplu İş Sözleşmesi’ndeki 18 yıllık barem tablosunun 25 yıla çıkarılması ile ilgili öneri getirdiğini ifade eden Kayabaşı, kendisinin konuyu çalışanlara götürdüğünü ve çalışanların da bu öneriye karşı çıktığını belirtti. Kayabaş, dünkü toplantıda bu önerinin sendika tarafından kabul edildiğini ifade ederek ardından Ayhan Kalaycılar ile tartışma başladığını belirtti. Kalaycılar’ın tartışma sırasında kendisine yumruk attığını iddia eden Kayabaş olayın ardından hem polise hem de hastaneye giderek şikayetçi olduğunu belirtti. Kalaycılar’ın kendisine “bundan sonra seni sendikaya sokturmayacağım” dediğini de iddia eden Kayabaş, sorunların kavga ve tehditle değil masa başında çözmeleri gerektiğini belirtti. BES Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Kayabaş, bundan sonraki dönemde çalışanlarla değerlendirme yapacağını da belirterek “Bu iş böyle gitmez” dedi.

Arpalıklı: Darp yok

Belediye Emekçileri Sendikası Başkanı Ulus Arpalıklı ise Deniz Kayabaş’ın söylediği gibi bir olayın yaşanmadığını ifade ederek sadece tartışmanın ardından itiş kakışın yaşandığını belirtti. Kayabaş’ın sendika ile çalışanı sürekli şekilde karşı karşıya getirmeye çalıştığını da belirten Arpalıklı, aile içinde yaşanan tartışmaların kamuoyuna yansımasının doğru olmadığını belirtti.

 

27/05/2015 12:59
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: haber
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.