Bilim adamları şaşkın

ads ads ads ads
16/09/2014

ads
Bilim adamları şaşkın

Yeni Zelanda'da AUT Üniversitesi ve Otogo Üniversitesi’nden bilim adamları yakalanan dev yaratığın sırlarını çözmeye çalışıyor.

Görenleri hayrete düşüren ve ancak geniş bir küvette soğutularak muhafaza edilen dev yaratığın; dişi bir mürekkep balığı olduğu anlaşıldı. Yeni Zellanda Te Papa müzesinde sergilenen dev mürekkep balığı tam 350 kilo. Müzede sekiz yıldan beri ilk kez bu kadar büyüklükte bir hayvan sergileniyor.

Dr. Bolstad basın mensuplarına dev yaratığın yutağının bir insanın işaret parmağından daha geniş olmadığını ve suyun altında belli bir basınçta olmadığında organlarının olduğundan daha büyük göründüğü bilgisini verdi.

Uzaylı görünümündeki bu yaratığın, yutağı beyninin içinden geçerek sıvı şeklindeki yiyecekleri sindirmesini sağlıyor. Bu yiyecekler arasında 60 cm uzunluğunda bir Patagonya diş balığı da var. Koyu kırmızı renkteki mürekkep balığının nasıl bu kadar büyüdüğünün araştırılması için bilim adamları hayvandan bakteri ve organ örnekleri alıyor. Mürekkep dokungaçları ise 2.5 uzunluğunda.

Dev mürekkep balığı yaz aylarında San Aspring balıkçı teknesi tarafından Atlantik denizinde yakalanmış ve soğutulması için Yeni Zelanda’ya getirilmişti. 

16/09/2014 16:43
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Papa, Patagonya, Yeni Zelanda
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.