Binlerce Öğrenciden Onlar Kazandı

ads ads ads ads
12/05/2014
HK

ads
Binlerce Öğrenciden Onlar Kazandı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlediği Kolejlere Giriş Sınavı’nın ikinci basamağı olan (KGS) önceki gün yapıldı.

Kolejlere Giriş Sınavı’nda KKTC genelinde 100 tam puan yapan olmazken Mağusa, Lefkoşa, Girne ve Güzelyurt’tan 99 yaparak birinci, 98 yaparak ikinci ve 97 yaparak üçüncü sırada yer alan öğrenciler Havadis’e konuştu. Öğrenciler sınava çok iyi hazırlandıklarını ve sınavın kolay olduğunu belirtirken, sınavdaki soruların çok dikkat gerektiren sorular olduğunu da belirttiler.

Lefkoşa’da Berke Onuray 99, Ayten Çamur 99, Begüm Çulluoğlu 98, Selin Sağır 98, Mustafa Kemal Cambaz 98, Ege Doruk Nezir 98, Umut Demirer 97, Selim Can 97, Salih Kutup 97 yaparak Lefkoşa bölgesi ilk üçüne girdi.

Mağusa’da ise Azra Kitaplı ve Neslişah Baki, 97 puanla bölge birinciliğini paylaştı. Mehveş Şevval Tolgay ve Türkan Eliz Çiçek ise 96 puanla bölge ikinciliğini paylaşırken Barkan Uzun 95 puanla bölge üçüncüsü oldu.

Güzelyurt’ta Ali Yurtoğlu 99 tam puanla bölge ve ada birincisi olurken, Besime Çizer 98 tam puanla ada ve bölge ikincisi oldu.

Girne’de ise Seyda Elife 99 puan yaparak ülke ve Girne bölgesi birinciliğini kazandı.

Havadis’e konuşan birinciler, başarıları sistemli çalışmaya borçlu olduklarını söyledi. Ailelerinin ve öğretmenlerinin bu başarılarında çok büyük bir payı olduğunu kaydetti. Kaynak: Bakiye Lord - Havadis

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN 

12/05/2014 11:33
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Besime Çizer, Barkan Uzun, Türkan Eliz Çiçek, Mehveş Şevval Tolgay, Neslişah Baki, Azra Kitaplı, Salih Kutup, Selim Can, Umut Demirer, Ege Doruk Nezir Berke Onuray, Ayten Çamur, Begüm Çulluoğlu, Selin Sağır, Mustafa Kemal Cambaz
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.