'Ekmeğini paylaşan' tutukluya gardiyan dayağı

ads ads ads ads
14/04/2014

ads
'Ekmeğini paylaşan' tutukluya gardiyan dayağı

Cezaevi ring aracında tanıştığı yaşlı bir mahkûmla ekmeğini paylaşan 'Gezi tutuklusu' Mahmut Yiğit'in, cezaevi girişinde yaşlı mahkûmun bu ekmek nedeniyle tartaklanmasına itiraz edince feci şekilde dövüldüğü iddia edildi.

Adana Kürkçüler F Tipi Cezaevi’nde bulunan Gezi Parkı tutuklularından Mahmut Yiğit, iddialara göre, duruşmaya giderken yaşlı bir mahkûma ekmeğini verdi. Yaşlı mahkûm aynı ekmekle cezaevine girerken tartaklanınca Yiğit itiraz etti. Bunun üzerine, ‘Robocop’ kıyafetli 20 kadar gardiyan tarafından bayıltılana kadar dövüldü ve odasına bırakıldı. Arkadaşlarının gördüğü muameleyi protesto için kapıları yumruklayan oda arkadaşı Murat Akıncı ve Bedrettin Akdeniz de süngerli odalara götürülerek dövüldü.

Adana’da, Gezi Parkı gösterileri kapsamında tutuklanan Murat Akıncı, Bedrettin Akdeniz ve Mahmut Yiğit, yaklaşık bir yıldır Adana F Tipi Cezaevi’nde aynı odada kalıyor. Yiğit, geçen 1 Nisan’da Adana 15. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülmekte olan duruşmasına götürüldü. Avukatı Tugay Bek’in verdiği bilgiye göre Yiğit; cezaevi nakil aracında adını bilmediği yaşlı bir mahkûmla tanıştı. Yiğit, jandarmalar tarafından kendisine verilen ekmeği yaşlı mahkûma verdi. Yaşlı mahkûm bu ekmekle cezaevine döndü. Cezaevi girişindeki arama noktasında görevli gardiyan, dışarıdan yiyecek sokulamayacağını belirterek, iddiaya göre, yaşlı mahkûmu tartakladı. Yiğit de bu muameleye tepki gösterdi. Bunun üzerine gardiyan, “Sen kim oluyorsun, şimdi sana gösteririz” diyerek, Yiğit’i dövdü ve tek kişilik odaya sürükledi.

İddiaya göre, ‘Robocop’ diye tabir edilen kıyafetleri giymiş 20 gardiyan cop, yumruk ve tekmelerle Yiğit’e vurdu. Yiğit bayıldı. Üzerine su dökülerek ayıltılan Yiğit’in tansiyonu ölçüldü, ağzına hap konuldu. Daha sonra revire götürülen Yiğit’e oksijen tüpünden solunum yaptırıldı. Sonra da odasına bırakıldı.

SÜNGERLİ ODADA DAYAK

Arkadaşlarının dövüldüğünü gören Murat Akıncı ve Bedrettin Akdeniz, odadaki zile basarak, idarecileri çağırdı. İki genç , kimse gelmediği için kapıları yumrukladı. Bunun üzerine, ikinci müdür eşliğinde ‘Robocop’ kıyafetli otuz kadar gardiyan odaya gelerek, Akıncı ve Akdeniz’i döverek iki ayrı süngerli odaya götürdü. Dayak bu iki odada da sürdü. Bu şiddet iki saat devam etti. Akıncı’nın kafasında açılma, yüzünde ve vücudunun değişik yerlerinde kızarmalar ve morluklar oluştu. Yiğit ve Akdeniz’in de vücutlarında kızarık ve morluklar görüldü. Avukat Bek, cezaevi idarecileri hakkında şikayetçi oldu. Bek, verdiği dilekçede, yaraların tespiti için hala harekete geçilmediğini vurguladı. Akıncı da cezaevinden gönderdiği mektupta, hala daha kafalarında sargı bezi bulunduğunu belirterek, “Kırılan kafamızın sargı bezini hala taşımaktayız, aynada gözlerimizin altındaki morukları hala görebiliyoruz” dedi.  

14/04/2014 13:24
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: türkiye, mahkum, cezaevi, dayak, haber
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.