Birikim Özgür'den bütçe değerlendirmesi

ads ads ads ads
01/11/2014

ads
Birikim Özgür'den bütçe değerlendirmesi

Bakanlar Kurulu’nun dün onaylayarak Cumhuriyet Meclis’e gönderdiği 2015 Mali Yılı Bütçesi 4 Milyar 95 Milyon Türk Lirası olarak öngörülüyor.

Bütçe’nin Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi’nde görüşülmesine önümüzdeki ayın ikinci haftası başlanacak.

Komite Başkanı Birikim Özgür, ülkede ciddi bütçe politikaları uygulanması gerektiğini vurguladı.

Özgür, “bu ülkede en ciddi kronik sorun kamu bütçesinin maaş ve maaş nitelikli harcamalara ayrılmasıdır” dedi.

Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi Başkanı Birikim Özgür 10 Dakika Haber’de Pembe Paşaoğluları’nın sorularını yanıtladı.

Özgür, 2014 bütçesinde yüzde 10’luk bütçe açığı öngörüsünün tutup tutmadığını henüz bilmediğini ancak bütçe ile ilgili gidişatın çok iyi olmadığını ifade etti.

Özgür, Maliye Bakanlığı gelirleri artırma ve ek mükellefiyet yaratma konusunda çok iyi performans sergilemiş olmasına rağmen ülkedeki kronikleşmiş sorunların hala devam ettiğini söyledi.

Birikim Özgür konuşmasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ciddi bütçe politikaları uygulanması gerektiğini de vurguladı.

Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi Başkanı Birikim Özgür, ülkede en ciddi kronik sorun kamu bütçesinin maaş ve maaş nitelikli harcamalara ayrılması olduğunu vurguladı.

Özgür, 2015 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısını komitede Kasım ayının ikinci haftasından itibaren görüşmeye başlayacaklarını da söyledi.

Birikim Özgür, sürdürülebilir mali ve ekonomi için vizyona dayalı siyasetin yolunda gidilmesi gerektiğini de ifade etti. BRTK

01/11/2014 09:10
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Birikim Özgür
MANŞETLER

HK EKONOMİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.