Birikim Özgür’den kesinti önerisine eleştiri

ads ads ads ads
03/12/2016

ads
Birikim Özgür’den kesinti önerisine eleştiri

Maaşlardan yapılacak kesintilerle yol düzenleme önerisine bir tepki de Cumhuriyet Meclisi Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi Başkan Vekili CTP Milletvekili Birikim Özgür'den geldi.

Özgür sosyal medyadan yaptığı eleştiride şu ifadeleri kullandı;

Maaşlardan kesip yol yapma "icraatı" gündeme getirildiğinde Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi Başkanı ile birlikte bir TV programındaydık.

Komite Başkanı, o an, gülümseyerek, "böyle şey olmaz" dedi ve bunun için yasa değişikliği gerektiğini, kendisinin böyle bir konudan haberdar dahi edilmediğine göre böyle bir icraat yapılmayacağını ifade etti. Akabinde ise programda Başbakan Yardımcısı'nın kendi başına buyrukluğu konuşuldu ve bu hükümetin ciddiye alınamayacağı tespit edildi.

Söz konusu "icraat" uygulanabilirliği yönünden değil manipulasyon, gündemi değiştirme, belli bir kesimi maaşlarını gündem yapmak suretiyle bölme, eylemliliklerini zayıflatma ve benzeri hususlardaki etkinliği açısından değerlendirilmelidir.

Bu bozuk düzeni kuranlar, kaynaklarımızın etkin ve verimli kullanılmasını sağlayamayanlar, bugünlere bizi getiren verimsiz toplumsal çatışma koşullarının da kurgulayıcısı ve uygulayıcısıdırlar aynı zamanda.

Umarım bu "dahice" manipulasyonlar sayesinde gençlerin duyarlılığı / isyanı unutulmaz, saçma sapan konuşmalar değil gerçekten sorunların çözümünü içerecek eylem planları gündem olur ve hak ettiğimiz çağdaş yönetime gerçek manada bir adım daha yakınlaşabiliriz.

Bu küçük manipülatif oyunları hak etmiyoruz. Kıbrıslı Türklerin saf pozisyonuna düşürülmesini ve uyutulmasını reddediyoruz. Bu küçük oyuncukların parçası olmayacağız. Hedef iyi yönetimdir, kaliteli hizmettir... 

03/12/2016 13:11
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Birikim Özgür, maaş, kesinti
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.