Birinci: Öğretmensiz eğitim olmaz

ads ads ads ads
29/05/2023

ads
Birinci: Öğretmensiz eğitim olmaz

Meclis Genel Kurulu'nda konuşma gerçekleştiren CTP Milletvekili Ceyhun Birinci, hükümeti, kendi insanının kültürünü yok etmeye uğraşan bir askeri ekibe benzettiğini söyleyerek, tasarıların alelacele geçirilmek istendiğini belirtti.

Sosyal devletin tüm bireylerine sağlık ve eğitim hizmeti vermesi gerektiğini dile getiren Birinci, kamu okullarında ciddi sorunları bulunduğunu ve okul binalarının birçoğunun depreme dayanıklı olmadığını söyledi.

Nüfus planlaması olmadığını, yeni eğitim döneminde özel okullardaki fiyat artışı karşısında kaç öğrencinin kamu okullarına döneceğinin hesabının yapılmadığını söyleyen Birinci, bu öğrencilerin kamuya geldiğinde hangi sınıf ve okulda eğitim alacaklarını ve sayının yeterli olup olmadığını sordu.

Birinci, bunların konuşulması gerekirken, hükümetin talimat verildiği için yasa değişikliğiyle uğraştığını iddia etti.

Yabancı öğrenci konusunda önlemler alınması gerektiğini belirten Birinci, hükümetin bu konularda gailesi olmadığını savundu.

Birinci, “Öğretmensiz eğitim olmaz. Onların ihtiyaçları göz önünde bulundurulmazsa eğitimde başarı sağlanamaz” dedi.

Yasa tasarısının diyalog içinde, uzmanların fikri alınarak hazırlanması gerektiğini belirten Birinci, ülkede ciddi sorunlar bulunduğunu ifade etti.

Ekonomik krizin ciddi ve dövizin durumunun da ön görülemez olduğunu belirten Birinci, kaosa değil çözümlere ihtiyaç olduğunu söyledi.

Birinci, Türkiye’den öğretmen getirme olayını değerlendirerek, “10 yıl önceki şartlarla bugünkü şartlar aynı değil. İşsiz öğretmen sayısı çok yüksek iken, Türkiye’den öğretmen getirip, bu işsiz öğretmenlere ‘başınızın çaresine bakın’ mı diyeceğiz?” diye sordu.

Yapılması gerekenin kamu okullarının kalitesinin artırılması olduğunu dile getiren Birinci, insanların neden kamu okullarına çocuklarını göndermediğinin sorgulanması gerektiğini belirtti

Birinci, kamu hastane ve okullarını çok daha iyi duruma getirmek gerektiğini, ekonomik kriz nedeniyle özelden hizmet almanın giderek zorlaştığını kaydetti. 

Yasa tasarısını geri çekilmesini isteyen Birinci, öğretmenin onuru kırılmadan bunun yapılması gerektiğini belirtti.

29/05/2023 19:52
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Birinci: Öğretmensiz eğitim olmaz
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.