Bisikletle dünya turuna çıkan Tayvanlı Türkiye'de

Bisikletle dünya turu yapma hayalini gerçekleştirmek amacıyla 2015'te yola çıkan Tayvanlı Chen, Ankara'ya ulaştı.

ads ads ads ads
22/03/2018
AA

ads
Bisikletle dünya turuna çıkan Tayvanlı Türkiye'de

Dünya turuna 2015 yılında Alaska'dan başlayan Tayvanlı Jacky Chen, 3 yılda 32 ülkeyi bisikletle geçtikten sonra doğum günü olan 27 Şubat'ta Türkiye'ye girdi.

Taipei Ekonomik ve Kültürel Misyonu Temsilciliğinde AA muhabirine açıklama yapan Chen, arkadaşlarına dünyayı göstermek ve gençlere örnek olmak amacıyla "Jacky Chen Bisikletle Devriâlem - Go or Die (Git ya da Öl)" adlı Facebook sayfasını oluşturduğunu söyledi.

Yola çıkmadan önce 2 yıl boyunca planlama yaptığını, para biriktirdiğini ve en sonunda elektrik mühendisi olarak çalıştığı işinden ayrıldığını belirten Chen, "Yola çıkma sebebim arkadaşlarımla dünyanın güzelliklerini paylaşmak ve hayalini kurduğum bisikletle dünya turunu hayata geçirmekti." diye konuştu.

Alaska'dan başladığı turunda Amerika kıtasını katettikten sonra uçakla Avrupa'ya Geçen Chen, "Hava şartlarından dolayı sadece Avrupa'nın güneyindeki ülkeleri gezdim. Ancak Türkiye'ye girdiğim hafta çok soğuk ve karlıydı. Yolculuğumun en zorlu noktası oldu." ifadelerini kullandı.

Kanada'da bisikleti çalındı

Alaska'dan başladığı dünya turunda 3 yılı geride bırakan Chen, yol boyunca birçok macera yaşadığını belirtti. Alaska ve Kanada'da geçen yolculuğu sırasında sık sık kamp kurduğunu söyleyen Chen, "Kamp kurduğum yerlerde çakallar yemeklerimi çalmaya çalıştılar. Yol boyunca karşıma ayılar çıktı ama saldırmadılar." dedi.

Chen, Kanada'nın Vancouver şehrinde çalınan bisikletinin bir gün sonra polis tarafından bulunduğunu ifade etti.

Girişimine sponsor olan Tayvanlı bir bisiklet firması tarafından Meksika'da kendisine yeni bisiklet hediye edildiğini belirten Chen, bu firmanın katkılarıyla gittiği her ülkede yeni lastik ile dişli verildiğini ve bisikletinin bakıma alındığını kaydetti.

Türkiye'de insanlar evine davet etti

Türk halkı tarafından her gittiği yerde ilgiyle karşılandığını söyleyen Chen, evlerde misafir edildiğini ve Türklerin kendisine sık sık yemeğe davet ettiğini dile getirdi.

Chen, bazı noktalarda akaryakıt istasyonlarında kamp kurduğunu, buralarda sürekli çay ikram edildiğini de gülerek anlattı.

Güvenlik noktasında sıkıntı yaşamadığı Türkiye'de en çok İstanbul ve İzmir'i beğendiğini belirten Chen, Avrupa ve Türkiye'de otoyollarda kaza tehlikesi atlattığını kaydetti.

Chen, 100'den fazla ülkeyi gezmek için 5 yıllık bir plan yaptığını ifade ederek yolculuğunu bir yıl daha uzatmaya karar verdiğini, 2021'de Tayvan'a ulaşacağını söyledi.

Türkiye'nin ardından Bulgaristan'a dönüp oradan da Kuzey Avrupa'ya gidecek olan Chen'in bir sonraki durağı ise Afrika olacak. Chen daha sonra, Kafkaslar, Orta Asya, Güney Asya ve Pasifik ülkelerine geçecek.

ANADOLU AJANSI

22/03/2018 13:20
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: bisiklet, dünya turu
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

YKS'ye başvuru sayısı yarım milyon düştü! Eğitim uzmanı değerlendirdi

HK TÜRKİYE

8-9 Haziran tarihlerinde yapılacak üniversite sınavına başvuranların sayısı, geçen yıla göre yarım milyon azaldı. Özellikle üniversite öğrencisi, üniversite mezunu gibi bazı mezun kategorilerinde başvurular yarı yarıya düştü. Sınava giren 12. sınıf öğrenci sayısında ise 224 binlik bir artış var. Peki bu durum, sınavı nasıl etkileyecek? Eğitim Uzmanı Salim Ünsal değerlendirdi.

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.