BKP Gürpınar'ın istifasını istedi

ads ads ads ads
06/10/2015

ads
BKP Gürpınar'ın istifasını istedi

Birleşik Kıbrıs Partisi Örgüt Sekreteri Salih Efendi, 75 yaşındaki Ertuğrul Palaz isimli işçinin bugün çalıştığı inşaatın 3’üncü katından aşağıya düşerek hayatını kaybetmesinin kaza değil cinayet olduğunu iddia etti.

BKP Örgüt Sekreteri Salih Efendi yaptığı yazılı açıklamada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar’ın istifa etmesini talep etti.

İşçi cinayetlerinin olağan bir hal aldığını ileri süren Efendi, yaşanan olayda sorumluların çalışma yaşamındaki kuralsızlığa göz yuman ve önlem almayan CTP-UBP hükümeti olduğunu iddia etti.

Ertuğrul Palaz’ın 75 yaşında olduğunu ve çalıştığı inşaatta iş güvenliğini sağlayacak hiçbir önlemin alınmadığını ileri süren Efendi, ilgili şirket hakkında soruşturma açılmasını ve en ağır şekilde cezalandırılmalarını talep etti.

İşçilerin kâr amacı ile kapasitelerinin üzerinde çalıştırılmaya zorlandığını, iş güvencesinin önemsenmediğini ve hiç bir önlem alınmadan işçilerin ucu açık çalışma saatleri ve ağır çalışma koşulları ile sömürüldüğünü kaydeden Efendi, sermaye ve iş çevrelerine sınırsız emek sömürüsünün koşullarını oluşturan CTP-UBP hükümetinin iş yerlerini işçilerin mezarına dönüştürdüğünü iddia etti.

Özelleştirme, taşeronlaştırma ve sendikasızlaştırmanın iş cinayetlerinin kaynağı olduğunu savunan Salih Efendi, kuralsız çalışma yaşamı ve taşeronlaşmaya karşı iş güvenliği ve işçilerin sendikalaşması için gereken yasal düzenleme ve önlemlerin biran önce hayata geçirilmesini talep etti. 

06/10/2015 15:45
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: bkp, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.