BKP’den Asgari Ücret Tepkisi

ads ads ads ads
16/11/2014

ads
BKP’den Asgari Ücret Tepkisi

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, milletvekili maaşlarına 500 TL artış yapan hükümetinin, 1560 TL olan asgari ücrete 115 TL artış yaptığını savunarak bu duruma tepki gösterdi.

Korkmazhan konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, “Neredeyse her gün gerçekleştirilen yeni zam ve vergiler ile hayatı pahalılaştıran CTP-BG/DP-UG hükümeti kaşıkla verip, kepçe ile geri almaktadır” dedi.

Korkmazhan, maaş ve ücretleri hayat pahalılığı karşısında koruyan ve fiyat artışlarıyla doğru orantılı olarak artmasını sağlayan eşel-mobil sisteminin uygulamaya konması ve asgari ücretin insanca yaşama olanak sağlayacak düzeye çekilmesini talep etti.

“Özel sektör çalışanları örgütsüz, sosyal ve iş güvencesiz koşullarda, sömürünün en ağırına maruz kalmaktadırlar. Dolayısı ile hükümet özel sektörde sendikalaşmanın önünü açıp çalışanların sosyal kazanımları için örgütlenmelerine olanak sağlayacak yasal düzenlemeyi de biran önce meclisten geçirmeli ve kuralsız çalışma yaşamına bir son vermelidir” diyen Abdullah Korkmazhan, BKP’nin çalışanların ve emekçi kesimlerin yanında olduğunu, asgari ücretin insanca yaşama olanak sağlayacak bir düzeye getirilmesi, sendikalaşma, daha iyi iş ve yaşam koşullarının sağlanması için mücadeleye devam edeceğini belirtti. 

16/11/2014 10:48
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: bkp, asgari ücret, Abdullah Korkmazhan
MANŞETLER

HK EKONOMİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.