BKP'den Cumhurbaşkanı'nın vizyonuna destek

ads ads ads ads
05/05/2015

ads
BKP'den Cumhurbaşkanı'nın vizyonuna destek

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, Partisinin federalist güçlerin tek çatı altında birlikteliğini sağlamak için çalışma başlatma kararı aldığını açıkladı.

İzcan, hedeflerinin sol, sosyal demokrat, sosyalist, muhalif, federal çözüm taraftarı olan kesimler olarak, tek çatı altında, bir sonraki millet vekili seçimlerinde parlamentoyu ele geçirmek olduğunu kaydetti.

BKP Genel Başkanı İzzet İzcan bugün düzenlediği basın toplantısında dün gece yapılan Genişletilmiş Parti Meclisi Toplantısı’nda alınan kararları da açıkladı.

İzzet İzcan, Parti Meclisi’nin aldığı bir kararın, hazırlanışında BKP’nin de yer aldığı ‘Mustafa Akıncının 4 Boyutlu Siyaseti’nin, uygulanmasının takipçisi ve destekçisi olmak olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’dan beklentilerinin seçim döneminde 4 boyutlu siyaset çerçevesinde verdiği sözlerin eksiksiz hayata geçirilmesi olduğunu ifade eden İzcan, BKP olarak, çözüm odaklı siyaset, güven yaratıcı önlemlerin paralel bir şekilde hayata geçirilmesi, toplumsal konulara duyarlılık, Türkiye ile kişilikli ve karşılıklı saygıya dayalı ilişki ve bağımsız ve tarafsız bir Cumhurbaşkanlığı vizyonunun “takipçisi ve destekçisi” olacaklarını söyledi.

İzcan, BKP’nin halktan aldığı mesajları doğru değerlendirdiği için son “4 halk oylamasından” başarı ile çıktıklarını; 2014’de Anayasa’da değişiklikler için yapılan halkoylamasında hayır diyerek, Nisan 2013’de Lefkoşa Belediye’si için yapılan seçimlerde, 2013’te yapılan genel seçimlerde oylarını ikiye katlayarak, son olarak da Cumhurbaşkanlığı Seçimlerini Akıncı’nın kazanmasıyla hep kazanan tarafta olduklarını söyledi.

“SOLDA EN GENİŞ BİRLİKTELİĞİ SAĞLAMAK…”

Parti Meclisinin aldığı bir diğer kararın ise federalist güçler, çözüm yanlılarının en geniş birlikteliğin sağlanması yönünde Parti organlarının çalışmalara başlaması olduğunu ifade eden İzcan, “En geniş birliğin sağlanması için bu günden itibaren aktif biçimde çalışmalara başlıyoruz ” dedi..

Son seçim sonuçlarının hükümetteki partilerin halktan koptuğunu gösterdiğini savunan İzcan, “Sandıktaki iradeyle ters yüz olan bir irade var parlamentoda” dedi.

Mevcut hükümetin sürdürülemez olduğunu ileri sürerek seçim beklentilerini dile getiren İzcan, “Hedef parlamentoda da çoğunluğu sağlamaktır ve Akıncı’nın ortaya koyduğu 4 boyutlu siyasete parlamento düzeyinde destek olmaktır” dedi.

İzcan, “Halk bize ne dedi? Dağınık duran, sol, sosyal demokrat, sosyalist, muhalif, federal çözüm yanlısı ileri güçleri birleştirin. Bir çatıda toplayın!” dedi.

İzcan, BKP’nin çalışmalarını Yunanistan’da sol güçlerin oluşturduğu seçimleri kazanan Syriza, Türkiye’de oluşturulan Halkların Demokratik Partisi (HDP), İtalya’da Zeytin Ağacı ismi altında kurulan koalisyonun çalışmalarına da benzetti.

“KIBRIS SORUNUN ÇÖZÜMÜNDE UMUT”

Mustafa Akıncı’nın Cumhurbaşkanı seçilmesinin, Rum kesiminde de dahil pek çok çevrede çözüm için ümitleri arttırdığını belirten İzcan, kapalı Maraş, Gazimağusa Limanı ile Ercan’ın açılmasının Kıbrıs sorununun çözümünde katalizör olacağını da savundu.

“KAPALI MARAŞ VAKIF MALI OLDUĞU PROPAGANDADAN İBARET”

Kapalı Maraş’taki mülklerin büyük bir kesiminin vakıf malı olduğunu iddiaları ile ilgili değerlendirme talep edilmesi üzerine İzcan, kapalı Maraş’taki taşınmaz mallar Vakıf malı ise ilgili tarafın hukuka başvurması gerektiğini ancak bunun yapılmadığını savundu. İzcan, “Öyle bir şey olduğunu inanmıyoruz, sadece biz değil dünya inanmıyor... Böyle bir şey yoktur propagandadan ibarettir” dedi.

Ercan Havalimanı’nın açılmasının Avrupa Parlamentosu’nun önerileri arasında yer almaması ve açılamayacağı yöndeki iddialar hakkında da yorum istenmesi üzerine İzzet İzcan, Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis ile yaptığı görüşmede kendisine Ercan’ın uluslararası uçuşlara açılması için formülün bulunduğunu ve adım atmaya hazır olduğunu kendisine aktardığını belirtti.

İzcan, “Ercan uluslararası uçuşlara açılabilir” dedi.

“TEK BİR LİSTE”

Milletvekili Seçimleri için yeni bir parti kurulmasının söz konusu olup olmadığı sorusu üzerine İzcan, “İleride gerçekleştirilecek seçimlere tek bir çatı altında katılmak istiyoruz, halk da istiyor. Kimseye gelin BKP’nin altında girin de demiyoruz. BKP ve diğer demokrasi güçlerinin ortak formülasyonuyla bir zeytin ağacı altına buluşalım bir liste halinde halkın önüne çıkmayı ve iktidarı devralmayı hedef olarak önümüze koyduk” dedi.

ÖZDİL NAMİ’NİN ATANMASI

Özdil Nami’nin Müzakereci olarak atanması ve Parti olarak beklentileriyle ilgili olarak da İzcan, atamanın Parti Meclisi üyeleri arasında sorun yaratmadığını, önemli olan seçim manifestosuna bağlı kalmak olduğunu, Özdil Nami’nin halihazırda Akıncı’nın vizyonunu paylaştığını açıkladığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı’nın ekibinde BKP’den de isim yer alması yönünde bir beklentinin oluşturulduğunu kaydeden İzcan, “Biz başkaları gibi ille de bizden de şu olacak, bu olacak diye hiçbir şart öne sürmedik, sayın Akıncı’yla ilk günden ön şartsız yola çıktık sonuna kadar da ne şahsımız ne de partimiz adına hiçbir talepte bulunmadık” dedi.

Basın toplantısında Genel Sekreter Abdullah Korkmazhan tarafından Parti Meclisi adına hazırlanmış bildiri de okundu. 

05/05/2015 15:42
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: bkp, izcan, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.