BlackBerry'den bakterilere dirençli telefon

ads ads ads ads
28/06/2015

ads
BlackBerry'den bakterilere dirençli telefon

Sağlık çalışanlarına özel telefon geliştirmeyi hedefleyen BlackBerry, yeni telefonunun bakterilere dirençli olacağını duyurdu. Telefonlar bakteri bulaşma oranını yüzde 30'a kadar azaltabilir.

iPhone ve diğer marklar karşısında tutunamayarak yaşadığı hızlı düşüşten kurtulamayan BlackBerry, kendisine yeni bir niş belirledi. Güvenlik alanındaki başarısıyla ABD'deki bakanlıklarda kullanılan BlackBerry, şimdi de sağlık sektörü çalışanları için telefon geliştireceğini duyurdu.

BlackBerry CEO'su John Chen, telefonun doktorlar ve hemşirelerin kullanımına özel tasarlanacağını belirtti. Bloomberg'de yer alan habere göre, Chen, 'sağlık çalışanları telefonlarını temizlemek zorunda kalmayacak' ifadesini kullandı.

Journal of Applied Microbiology dergisinde yer alan bilgiye göre, telefonlardaki bakterilerin yüzde 20 ila 30'u, parmak uçlarına geçiyor.

Vanderbilt Üniversitesi Medikal Merkezi'nden Dr. William Schaffner, 'bakteri dirençli bir telefonla enfeksiyon riskinin azalacağını ancak gelişmenin bir devrim olmayacağını' söyledi.

BlackBerry'nin Kasım 2013'te yeni CEO'su ilan edilen Chen, yazılım ve teknoloji lisanslarıyla 2015'in ilk çeyreğinde yüzde 150 gelir artışı sağlamayı başardı. BlackBerry, başlıca finans ve sağlık sektörü olmak üzere 2,600 yeni kurumla anlaşma yaptığını açıklamıştı.

Kaynak: Bloomberg ve Al Jazeera 

28/06/2015 12:27
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: BlackBerry
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.