Boeing CEO'su Elon Musk'a meydan okudu

Boeing CEO'su Dennis Muilenburg, Elon Musk'a meydan okudu. Musk'ın cevabı ise gecikmedi.

ads ads ads ads
08/12/2017

ads
Boeing CEO'su Elon Musk'a meydan okudu

Uzay yarışının iki önde gelen şirketi ABD basını üzerinden sözlü bir düelloya girişti.  

Boeing'in CEO'su Muilenburg, SpaceX'in CEO'su Musk'a meydan okudu. Muilenburg, Musk ve SpaceX'e meydan okuyarak Mars'a ilk insanı kendilerinin göndereceğini söyledi. 

Muilenburg'ün CNBC'ye yaptığı bu açıklamaya Musk'tan cevap ise gecikmedi.  Kişisel Twitter hesabından kısa bir mesaj yayınlayan Musk "do it" (Yapın) çıkışı ile Muilenburg'e cevap verdi. 

Peki teknoloji dünyasının son günlerde en çok konuşulan kişilerinden biri olan Elon Musk kimdir? 

Güney Afrika asıllı ABD'li mucit ve girişimci olan Elon Musk Kanadalı bir anne Haldeman ve Güney Afrikalı bir baba Errol’un oğlu olarak dünyaya geldi. 

Elon Musk kendi kendine yazılım programlayıp kodlamayı öğrendi ve 12 yaşındayken kendi yazdığı Blastar isimli oyunu tasarladı ve daha sonra bu oyunu o zamanın parası ile 500 dolara satarak bilişim sektöründeki ilk parasını kazandı. 

1992'de, Kingston, Ontario’daki Queen’s University’de iki yıl eğitim aldıktan sonra ABD'nin önde gelen üniversitelerinden birisi olarak kabul gören University of Pennsylvania’da işletme ve fizik okumak için Kanada’dan ayrıldı. 

Bu üniversiteden ekonomi alanında lisans diploması alan Musk, fizik alanında da yan dal diplomasının sahibi oldu. 

Kardeşi Kimbal Musk’la beraber yeni organizasyonlar için bir çevrimiçi içerik yayınlama yazılımı olan Zip2 projesini hayata geçiren Musk,1999 yılında bu girişimi 307 milyon dolar nakit ve 34 milyon dolar hisse senedi karşılığında AltaVista'ya sattı. 

Aynı yılın Mart ayında çevrimiçi finans ve ödeme servisi olan X.com’un ortak kuruculuğunu yaptı ve ilerleyen aylarda PayPal'i oluşturdu 

2002 yılında bu girişimini ise 1.5 milyar dolara online alışveriş devi eBay'e sattı. 

Musk belki de adını en çok duymamıza vesile olan şirketi SpaceX'i 2002 yılında kurdu. Musk uzay araştırmaları yapan şirketin CEO’su ve CTO’su olarak görevine devam ediyor. 

SpaceX ISS'ye bir araç gönderen ve yanaştıran ilk ticari şirket olarak tarihe geçti.

08/12/2017 13:39
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: elon musk, boeing, ceo
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.