Boğaz köprülerini kapatmakla görevlendirilen albay yakalandı

ads ads ads ads
22/07/2016

ads
Boğaz köprülerini kapatmakla görevlendirilen albay yakalandı

Fethulahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul'da Boğaziçi ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nü kapatmakla görevlendirildiği ortaya çıkan Kurmay Albay Muammer Aygar, Antalya'da gözaltına alındı.

Boğaz köprülerini kapatmakla görevlendirilen albay yakalandı

Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, FETÖ mensubu subayların darbe girişimini yönetmek için Whatsapp’ta oluşturdukları grup üzerinden yazışma yaptığı ve darbe girişiminde Boğaz köprülerini kapatmakla görevlendirildiği tespit edilen Kuleli Askeri Lisesi Okul Komutanı Kurmay Albay Muammer Aygar’ın Antalya’da olduğunu belirledi.

SAKLANMASINA YARDIM EDEN ARKADAŞI DA ALINDI

Muratpaşa İlçesi’nde bir akrabasının evinde olduğu belirlenen Muammer Aygar, akşam saatlerinde yapılan operasyonla gözaltına alındı. Operasyonda, Aygar’a yardım ettiği ileri sürülen akrabası S.B. de gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü’ndeki kimlik tespiti ardından Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sema Yazar Semt Polikliniği’nde sağlık kontrolünden geçirilen Muammer Aygar ve S.B., sorguları yapılmak üzere Terörle Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

WHATSAPP MESAJLARI ORTAYA ÇIKMIŞTI

Muammer Aygar’ın FETÖ mensubu subayların darbe girişimini yönetmek için 15 Temmuz’da Whatsapp’ta oluşturdukları grup üzerinden diğer darbeci askerlerle yazışmalar yaptığı belirlenmişti. Yazışmalarda Muammer Aygar’ın “Kuleli’de yoğun çatışma var gruba ateş ediyoruz”, “İkinci köprüye uçakla hava taarruzu değerlendirilebilir mi?” ve “Çengelköy’de direnen 4 kişiyi vurduk. Sorun yok” gibi ifadeler kullandığı belirtilmişti.

(DHA) 

22/07/2016 08:15
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Fethulahçı Terör Örgütü, FETÖ, darbe girişimi
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.