BRT HD Test Yayınına Başlıyor

ads ads ads ads
25/12/2014

ads
BRT HD Test Yayınına Başlıyor

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK) 51’inci yılını kutlamaya hazırlandı, HD test yayına başlıyor.

BRT Müdürü Mete Tümerkan, 51. kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında, BRTK’deki değişim ve dönüşümün 2015’te de devam edeceğini söyledi.

Tümerkan, dünyada özellikle teknoloji alanında çok büyük değişim ve dönüşümlerin yaşandığı koşullarda, kurumun kuruluş yıldönümünü kutlamaya hazırlandığını ifade ederek, demokratikleşen, herkese açılan kamu yayıncılığı yapmanın verdiği sorumluluklarla hareket eden BRT’nin teknik alt yapısını değiştirip yenilemeden ayakta kalamayacağı bilinciyle hareket ettiklerini kaydetti.

Tümerkan, BRT’de tüm teknik alt yapıyı yenileyecek önemli adımlar atıldığını belirterek, kurumun geride bıraktığı bir yılı “teknik anlamda yeni dünyaya adapte olmaya” ayırdığını kaydetti ve şöyle devam etti:

“Bir çok şey hızla değişiyor. Artık Bilgisayarlar küçüldü, akıllı telefonlar cebimize girdi. Hayatımızın bir parçası oldu. Biz 51’inci yılımızı kutlayacağımız bugünlerde geriye dönüp baktığımızda akıllı telefon uygulamasını hayata geçirdik. Biliyoruz ki artık insanların televizyon izleme, radyo dinleme alışkanlıkları değişti. Evlerdeki analog televizyonlar gitti. Yerine digital akıllı televizyonlar geldi. Biz buna ayak uyduramadığımız, değişmediğimiz takdirde BRTK işlevini kaybedebilirdi. Bu nedenle biz BRT’ye akıllı uygulamalar kazandırarak, herkesin cebine girdik. Akıllı telefonlarda BRT’nin 2 televizyon kanalı izlenebiliyor ve 6 radyo kanalı dinlenebiliyor. Öte yandan akıllı televizyonlara uyum sağlamak için yayın kalitesini yükseltecek adımlar attık. HD yayına geçecek bir alt yapı oluşturduk.”



“2015’TE DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM DEVAM EDECEK”

Tümerkan, BRT’de değişim ve dönüşümün devam edeceğine de vurgu yaparak, BRT’nin 51’inci yılında HD test yayınını başlatacaklarını kaydetti ve “25 Aralık 1963’te o zor şartlarda evlerden aküler toplanarak kurulan Bayrak Radyosu 2014’te artık tüm dünyaya ulaşıyor. İnternet üzerinden ceplerde ve full HD yayın yapma noktasına gelen BRT’de önemli bir değişim yaşanıyor. Mühendis arkadaşlarımız 1963’teki ruhla 1.5 aylık dönemde BRT’nin HD alt yapıya geçebilmesi için 7gün 24 saat büyük bir heyecanla çalıştı. HD test yayınımızı resmen başlatacağız. Hedefimiz 1 Şubat’ta BRT 1 yayınını Full HD’ye geçirmek” diye konuştu.

Mete Tümerkan, kurumun geçiş döneminde yanlış yapmadan en doğruyu hayata geçirmek için alt yapı sorunlarını çözerek yoluna devam ettiğini de belirtti.



İkinci bir HD prodüksiyon ve devamlılık stüdyosunu projelendirip ihale aşamasına getirdiklerini ve bu stüdyonun da 1 Nisan 2015’de tamamlanacağını ifade eden Tümerkan, “1 Nisan tarihi geldiğinde iki tane full HD stüdyo ve tam donanımlı iki tane full HD canlı yayın arabasıyla yoluna devam eden bir BRTK ortaya çıkaracağız. Akülerle başlayan bu yolculuk Full HD ve uluslararası koşullarda rekabet edebilecek bir teknik alt yapı ile 2015’te devam ediyor olacak. Kıbrıs Türkü’nün sesini daha etkin ve kaliteli bir şekilde dünyaya duyuracağız. Her Kıbrıslı Türkü’nün gurur duyacağı bir radyo televizyon kanalı yaratacağız demiştik. Geldiğimiz noktada Full HD yayın yapabilecek bir BRT yaratıyoruz” diye konuştu.



Mete Tümerkan açıklamalarını şu sözlerle tamamladı:



“Önemli olan BRT Ailesi olarak yaptıklarımız ve başardıklarımızdır. Hiçbir mazeretin başarının yerini tutamayacağı bilinciyle hareket ediyoruz. Ve hiçbir şeyin arkasına saklanmıyoruz. Ne bulunduğumuz konumların ne de bulunduğumuz yerlerin. Yaptığımız işler yapacaklarımızın göstergesidir. BRT Ailesi çok daha iyi işler başaracaktır” 

25/12/2014 10:41
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: mete tümerkan, haber, kıbrıs, brtk, BRT HD Test Yayınına Başlıyor
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.