BRT Yönetim Kurulu'na Başbakan'dan ''ağlatan'' baskı!

ads ads ads ads
22/05/2015

ads
BRT Yönetim Kurulu'na Başbakan'dan ''ağlatan'' baskı!

BRTK'da Başbakan Özkan Yorgancıoğlu'nun baskısıyla müdür Mete Tümerkan'ın görevden alınmasının ardındaki skandallar bitmiyor. BRTK Yönetim Kurulu'nun DAÜ Temsilcisi Prof. Dr. Hıfsiye Pulhan toplantıda ağlayarak oy kullandı; nedeni ise Başbakan'ın baskısı...

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu CTP-BG Genel Başkanlığı ve Başbakanlığı bırakmak için gün sayarken görevden alma ve atamalar konusunda elinden geleni ardına koymuyor.

Bütün tepkilere rağmen BRTK Müdürü Tümerkan'ı BRTK Yönetim Kurulu'na baskı uygulayarak görevden aldıran ve somut hiç bir gerekçe gösteremeyen Başbakan Yorgancıoğlu, BRTK Yönetim Kurulu üyelerini tehdit etmekten geri kalmadı.

11.30 sıralarında Lefkoşa'da basın toplantısı düzenleyen, görevden alınan BRTK Müdürü Mete Tümerkan Yönetim Kurulu toplantı tutanaklarının açıklanması ve kamuoyuyla paylaşılmasını talep ederken, toplantıda yaşananlar KKTC'deki siyasi yapının baskı ve keyfi kararlarla işlediğini ortaya koydu.

BRTK Yönetim Kurulu üyelerinden DAÜ Temsiclisi Prof. Dr. Hıfsiye Pulhan toplantıda gözyaşlarına boğuldu. Tümerkan'ın görevden alınmasına vicdanı el vermeyen ve haksız bir uygulamaya gidildiğinin bilincinde olan Prof. Pulhan, Başbakan Yorgancıoğlu tarafından DAÜ'deki göreviyle ilgili baskı gördü. Başbakan tarafından gördüğü baskılar neticesinde Yönetim Kurulu'nda Tümerkan'ın görevden gitmesi yönünde tavır almak zorunda bırakılan Pulhan gözyaşlarına boğuldu ve dakikalarca ağladı.

Tümerkan'ı görevinden almayı kafasına koyan ve son günleri olmasına rağmen ''Başbakan benim'' diyerek keyfi kararlar uygulayan Yorgancıoğlu'na CTP-BG içindeki tepki de arttı. 

Kaynak: www.kibrissondakika.com

22/05/2015 13:50
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: özkan yorgancıoğlu, haber, brtk, mete tümerkan
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.