BRTK Yönetim Kurulu açıklaması

ads ads ads ads
23/05/2015

ads
BRTK Yönetim Kurulu açıklaması

 Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Yönetim Kurulu yazılı bir açıklama yaptı. Kurum Yönetim Kurulu’nun açılaması şöyle:

“Kamuoyunun da bildiği gibi Başbakanlık, Kurum Müdürü Sayın Mete Tümerkan’ın görevden alınması isteğiyle BRTK Yönetim Kurulu’na yazılı olarak başvurdu. Bunun üzerine Yönetim Kurulumuz, yasal prosedür gereği dün bir toplantı yaptı ve başvuruya olumlu görüş bildirme kararı aldı.

Akabinde, Bakanlar Kurulu’nun ayni yönde aldığı karar resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi. Yasa uyarınca yeni bir isim atanana kadar BRTK Müdürlüğü’ne Kurum Koordinatörü Sayın Mustafa Tosun vekalet edecek.

Başbakanlık talebi konusunda, hafta başından beri çok sayıda haber ve görüş yayınlandı. Ne yazık ki yayınların büyük çoğunluğu, BRT’deki yönetim değişikliği girişimi ile ilgili gerçeklerin çok ötesinde ve spekülatif içerikliydi. Bu nedenle yaşanmaması gereken, gergin bir dönem geçirdik. Gergin ortamdan, başta BRT çalışanları olmak üzere bazı birey ve kurumlar olumsuz etkilendi.

Biz Yönetim Kurulu üyeleri, sabırlı davranarak, spekülasyonları kışkırtabilecek açıklamalardan ve tavırlardan kaçındık. Dün alınan kararlar ile tamamlanan süreç sonrası da gereksiz gerginliğin son bulacağına inanıyoruz.

Kamu kuruluşlarında zaman zaman görev değişiklikleri yaşandığı biliniyor ve BRTK’da da yaşanan bunlardan farklı değildir. Yönetim Kurulumuz dün, yasanın uygun gördüğü şekilde bir karar alarak, benzer görev değişikliklerinden birinin gerçekleşmesine onay vermiştir.

Bu aşamadan sonra, biz Yönetim Kurulu olarak, ortaya çıkan gereksiz gergin atmosferin hızla ortadan kalkması için elimizden geleni yapacağız. Herkesin de aynı soğukkanlılık ve sorumlulukla davranacağına inanıyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

23/05/2015 15:26
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: brt, müdür
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.