Brüksel’de Tarihi Ziyaret

ads ads ads ads
05/02/2016

ads
Brüksel’de Tarihi Ziyaret

KIRBIS TÜRK TARAFININ AB MÜKTESEBATINA HAZIRLANMASI ÇALIŞMALARI İLK KEZ İKİ TARAFIN ORTAK KOMİTESİYLE BRÜKSEL’E TAŞINDI

Lefkoşa, 5 Şubat 16 (T.A.K.): Kıbrıs Türk tarafının Avrupa Birliği müktesebatına hazırlanması için Liderlerin kararıyla Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum uzmanlardan oluşturulan komite, ilk kez Kıbrıs Türk Müzakereci Özdil Nami ve Kıbrıs Rum Müzakereci Andreas Mavroyannis’le birlikte Brüksel’de temaslarda bulundu.

TAK muhabirinin edindiği bilgiye göre, Nami, Mavroyannis, komite üyeleri, Avrupa Komisyonu uzmanları ve Birleşmiş Milletler’den de bir temsilcinin yer aldığı toplantının bir bölümüne, çözüm sürecine tam destek belirten Avrupa Komisyonu Başkan Jean-Claude Juncker’de katıldı.

Nami ve Mavroyannis, günübirlik Brüksel ziyaretinde, Ocak ayında adada müzakerecilerle de görüşen Avrupa Komisyonu'nun Enerji Birliği'nden sorumlu Başkan Yardımcısı Maroš Šefčovič ile de bir araya geldi.

Ad hoc komitenin Brüksel temasları, bir çözüm durumunda kurulacak olan Kıbrıs Türk Kurucu Devleti’nin Avrupa Birliği müktesebatına hazır olması için yapılması gerekenlerin “en üst düzeyde masaya yatırılması” olarak değerlendirildi.

Brüksel’deki toplantıda komitenin çalışmalarının yoğunlaştırılması kararının alındığı bunun yanında AB mevzuatı üzerine eğitim ve AB müktesebatıyla ilgili dokümanların Türkçeye çevirisi gibi çalışmalar için de kaynak ayrıldığı öğrenildi.

Bunun yanında ad hoc komitenin toplantılarında ihtiyaç duyulacak simültane tercüme hizmetleri için de 50 bin Euro ayrıldığı da kaydedildi.

05/02/2016 10:40
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: brüksel, Andreas Mavroyannis, kıbrıs, haber
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.