BTHK Uyardı!

ads ads ads ads
17/08/2016

ads
BTHK Uyardı!

SİSTEME KAYITLI OLMAYANLARIN ABONE KAYIT MERKEZİ’NE BAŞVURMASI İSTENDİ

Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu’nun (BTHK) kaçak, kayıp, çalıntı veya değiştirilmiş elektronik kimlik bilgisine (IMEI) sahip cihazların elektronik haberleşme şebekeleri ile bağlantısının kesilmesi amacıyla 18 Nisan’da devreye aldığı Mobil Cihaz Kayıt Sistemi (MCKS) 5 aylık geçiş süreci 19 Eylül’de tamamlanacak.

BTHK’dan yapılan açıklamaya göre kullanımda olan fakat MCKS sistemine kaydı yapılmayan cihazlara bilgi mesajı gönderildi.

Bu mesajı alan aboneler, cihazlarını 19 Eylül 2016’ya kadar ücretsiz, sonrasında ise ücrete tabi olarak, kimlik kartı/pasaport ve cihaz ile birlikte operatörlere ait Abone Kayıt Merkezleri’nden (AKM) kayıt yaptırabilecek.

KAYIT YAPTIRMAYANLARIN SİM KARTLARI ÇALIŞMAYACAK

Bilgi mesajını alan abonelerin cihazlarını 90 gün içerisinde AKM’lerde kayıt yaptırmaması durumunda cihazın KKTC sim kartları ile çalışması durdurulacak ve kayıt işlemi gerçekleşmeden kullanıma açılmayacak.

Bu kapsamda, uzun süredir kullanılmayan cihazların kayıt işlemleriyle ilgili bilgi Abone Kayıt Merkezlerinden ya da http://www.bthkmcks.org/imei-sorgulama/ adresinden sorgulanabiliyor.

Abone Kayıt Merkezleri adres ve iletişim detayları için http://www.bthkmcks.org/ adresinin ziyaret edilebileceği, konu ile ilgili sorular için Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu çağrı merkezine 444 2845 numaralı telefondan ulaşılabileceği kaydedildi. 

17/08/2016 16:41
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: sim kart, kayıt, kktc, cep telefonu, Mobil Cihaz Kayıt Sistemi
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.