Bu Bitki Cinsel Güç Sağlıyor

Doğada yetişen birçok bitki insan sağlığı için önemli bir yer tutar. Çakşır otu da bunlardan bir tanesi… Birçok hastalıkla tedavi amaçlı kullanılan çakşır otunun sağlığınıza ne gibi faydalar sağladığını, çakşır otu nedir sorularını yazımızda sizler için açıkladık. İşte çakşır otu nedir sorusunun cevabı ve çakşır otunun faydaları…

ads ads ads ads
18/09/2017

ads
Bu Bitki Cinsel Güç Sağlıyor

Ülkemizde Gavcar otu adıyla bilinen maydanozgiller familyasından olan çakşır otu nemli veya hafif nemli olan topraklarda kolayca yetişebilir. Çakşır otu (Gavcar) )yetiştirmek için ekstra uğraş vermeye gerek yoktur. 

Çakşır otu (Gavcar) )nedir?
Çakşır otu boyu 3 metreye kadar ulaşabilen otsu bir bitki türüdür. Ana vatanı İran olarak bilinir ancak kökleri bulunduğu takdirde hemen hemen her toprağa ekilebilir. Çakşır otu bitkisi çok fazla kurak olmadığı takdirde her toprağa uyum sağlayabilir. 

Çakşır otu bitkisi türleri de şu şekildedir;

Kerkul
Bu bitkiyi diğer çakşır türlerinden ayıran en önemli özelliği bitkilerinin sarı olması ve  tohumlarının çok küçük olmasıdır.
Bu türün yapraklarından bile sarı bir sıvı gelmektedir. Genellikle kuzular çakşır otu bitkisinin bu türünü çok severler. 
Helizdağlı
Diğer türlerinin aksine çakşır otu bitkisinin helizdağlı türünün, tohumları çok büyüktür. Çakşır otu bitkisinin bu türünde yapraklardan beyaz süt akar. Yapraklarından akan bu süt, ayaklarda oluşan yaralara ve yaraları temizlemek için kullanılır. . 

Çakşır otunun faydaları nelerdir?
Çakşır otunun sağlığımıza bir çok yararı bulunmaktadır.  Bu yararların henüz ne olduğunu bilmiyorsanız sizler için hazırladığımız bilgilere göz atabilirsiniz. 

İşte çakşır otunun faydaları…
Doğal afrodizyak

Çakşır otunun cinsel gücü arttırıcı etkisi vardır ve doğal afrodizyak olarak kullanılır.
Sperm sayısını arttırır
Sperm sayısını ve sperm kalitesini arttırır.
Ağrıları yok eder 
Kas ağrılarını ve kramplarını yok ederek kemiklerin güçlenmesini sağlar.
Enerji verir
Çakşır otu suyunun enerji verdiği bilinmektedir.
Karaciğerde ve idrar yollarını temizlemeye yardımcı olur. 
Ağır metalleri temizler 
Vücutta bulunan zararlı toksinlerin, ağır metallerin hızlı bir şekilde atılmasını sağlar.
İktidarsızlık tedavisinde kullanılır 
Çakşır otu, Erkek üreme sistemi hastalıkları (prostatit, prostat adenomu, erektil disfonksiyon (iktidarsızlık)) tedavisine yardımcı olur

Çakşır otu çayı nasıl hazırlanır?
Çakşır otunu birçok farklı tarifte kullanabilirsiniz. Ancak genellikle çakşır otu köklerinden çay hazırlamanız daha doğru olacaktır. 

Kurumuş olan ve toz halinde olan çakşır otunu bal ile karıştırın. Macun kıvamına getirdikten sonra her gün yemek önce bir kaşık tüketebilirsiniz.

Daha etkili bir sonuç almak için çakşır otunu farklı bir yöntemle de deneyebilirsiniz. 1 bardak kaynar suya 3 yemek kaşığı çakşır otu atıp demlenmeye bırakın. Demlendikten sonra tüketebilirsiniz.

Çakşır otunun zararı var mıdır?
Çakşır otunu daha önce kullanan birine danışarak kullanmanızda fayda var. Ölçüsünü kaçırdığınızda kişide depresyon hastalıkları gibi bir takım ruhsal bozukluklara sebebiyet verebilir. Bu nedenle çayını ve karışımını hazırlarken ölçüyü fazla kaçırılmamalı kullanan birinden tavsiye alınmalıdır

18/09/2017 18:22
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: sağlık, Çakşır otu, Çakşır otu faydaları, Çakşır otu nedir,
MANŞETLER

HK SAĞLIK

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.