Bu gece Kadir Gecesi

ads ads ads ads
23/07/2014

ads
Bu gece Kadir Gecesi

Kadir Gecesi, Kuran’ın insanla, akılla buluştuğu gecedir. Yüce Yaratıcı rahmet ve merhametinin gereği olarak, akla destek olsun diye vahiy göndermiştir. Bu sebepten, diyoruz ki, bin aydan daha hayırlı olduğu belirtilen bu kutlu gecede, gelin birlikte biraz kendi varlığımızı, biraz bu geceyi anlamlı kılan Kuran’ı yeniden düşünmeye, din anlayışımızı gözden geçirmeye çalışalım.

ONLAR AKIL SAHİPLERİDİR

Yüce Allah insanı en güzel şekilde yaratmış, ona akıl gibi üstün bir nimet vermiş. İyiyi, güzeli, doğruyu gerçekleştirme sınavı olan hayatta, başarılı olabilmemiz için vahiyle bize yol göstermiştir. Öyle ise bize düşen, önce kendi varlığımızın farkında olmak, sonra da, Kuran’ı doğru anlamak olmalıdır. Kuran’ı anlamak, onun evrensel değerlerini keşfetmek, yeniden üretmek ve bu değerleri hayatımıza taşımak anlamına gelmektedir. Unutmayalım, Kadir gecesi bütün anlamını Kuran’dan almaktadır. Bu geceyi en iyi şekilde değerlendirmek, Kuran’ı, yeniden nazil oluyormuşcasına okumakla ve anlamakla mümkün olacaktır. Yüce Allah, bu konuda bizi şöyle uyarmaktadır: “Ey Muhammed! Dinleyip de sözün en güzeline uyan kullarımı müjdele. İşte Allah’ın doğru yola eriştirdiği kimseler onlardır. İşte onlar akıl sahipleridir”.

(Zümer, 18)

KURAN İNSANA KENDİSİNİ ANLATIR

KADİR Suresi’nde, bu gecenin bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilmektedir. Kuran’ın amacı, insanoğlunun gerçekleri görmesini sağlamak ve insanlığını en iyi şekilde inşa etmesine yardımcı olmaktır. Her insan, kendi yeteneğine, bilgi birikimine göre, anlama konusundaki çabasına göre Kuran’ı anlayabilir. Daha iyi anlayabilmek, daha çok çabayı, daha çok samimiyeti ve daha iyi bir donanımı gerektirir. Kuran okumanın tek bir ön koşulu vardır: Okumaya başlarken “kovulmuş şeytana karşı Allah’a sığınmak” (Nahl, 98). Hz. Muhammed, bütün peygamberlik hayatı boyunca, insanları Kuran’la buluşturabilmek için çırpınmıştır. Kadir Gecenizi kutluyor, insan olmanın en yüce değer olduğunu keşfetme konusunda Yüce Yaratıcı’nın tüm insanlığa yardımcı olmasını diliyoruz.

KADİR GECESİ BİN AYDAN DAHA HAYIRLIDIR

KADİR SURESİ: “Biz Kuran’ı Kadir Gecesi’nde indirmeye başladık. Sen Kadir Gecesi’nin ne olduğunu bilir misin? Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. O gece melekler, Rablerinin izniyle, vahiyle inerler ve hayatın her alanına dair tam bir mutluluk/esenlik getirirler. Bu durum şafak sökene kadar devam eder” (Kadir, 1-5). 

23/07/2014 08:59
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: kadir gecesi, dua, haber
MANŞETLER

HK YAŞAM

Haftalık burç yorumları (15-21 Nisan 2024)

HK YAŞAM

"Haftalık burç yorumları 15-21 Nisan 2024 açıklandı! Uzman Astrolog Aygül Aydın haftalık burç yorumlarını anlattı. 15-21 Nisan haftalık burçları aşk, aile, sağlık, kariyer ve para konularında neler bekliyor hepsi burada! Peki, hangi burcu neler bekliyor? 15-21 Nisan haftası Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova ve Balık burçlarının detaylı yorumları... İşte, 15-21 Nisan 2024 haftalık burç yorumları..."

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.