Bu özellik, artık yok!

ads ads ads ads
02/09/2014

ads
Bu özellik, artık yok!

Google'ın arama sonuçlarında sıkça gördüğümüz bu özellik, artık olmayacak!

Google, makalelerin yazar isimlerini yaklaşık 3 sene önce Google arama sonuçlarında göstermeye başlamıştı. Bu sayede örneğin bir makalenin, blog yazısının veya web sitesinin yanında ilgili Google+ profili, yazıyı yazan kişinin adı ve fotoğrafı görüntülenebiliyordu. Ancak bu işlev, Google tarafından ansızın kapatıldı.

Google'dan John Mueller, kendi Google+ profilinde yaptığı açıklamada "authorship" işlevini çok faydalı bulmadıklarını, hatta işlevin Google kullanıcılarının kafasını karıştırdığını, dolayısıyla onu kapattıklarını söyledi. Böylece arama optimizasyonu uzmanlarının önem verdiği ve atlama lüksünün olmadığı işlevlerden biri, bir anda tarihe karışmış oldu.

Authorship'in faydalı olup olmadığı bir yana, web sitesi sahiplerinin onu kullanması da oldukça zordu. İşlevden faydalanabilmek için bir Google+ hesabına sahip olmanız, kafanızın göründüğü bir profil fotoğrafı kullanmanız, Google+ hesabı yoluyla web sitesine bağlantı vermeniz, web sitesiyle ilgili e-posta adresini doğrulamanız ve bir script'i sahibi olduğunuz her web sayfasına yerleştirmeniz gerekiyordu. Tüm bunların ardından Google'a başvurduktan sonra, arama sonuçlarında görünebilmek için bazen aylarca beklemeniz gerekiyordu.

Açıkça görünüyor ki Google'ın Authorship planları, istediği gibi gitmedi. Firmanın Google+'a olan inancını da son zamanlarda kaybettiğini düşünürsek, işlevin kapatılması çok da şaşırtıcı değil. Authorship'in gidişi, zaten kullanmak için yeteri kadar neden sunmayan Google+'ın durumuna olumlu bir katkıda bulunmayacak. Belki de asıl merak edilmesi gereken konu, Google'ın tüm çabalarına rağmen başarısız olan Google+'ın geleceği hakkında ne düşündüğü. 

02/09/2014 16:28
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Google
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.