Bu Tarz Benim yapımcısından bomba iddia

ads ads ads ads
24/12/2014

ads
Bu Tarz Benim yapımcısından bomba iddia

Bu Tarz Benim yapımcı firma ile Show TV arasında büyük bir kavga başlattı. Yapımcı firma Bu Tarz Benim'in parasını alamadığı öne sürdü.

Bu Tarz Benim yarışmasının olaylı bir şekilde TV8 kanalına transfer olmasının ardından Show TV'nin yaptığı suçlamalara yapımcı firma Production House'dan zehir zemberek karşılık geldi.

Production House firması Bu Tarz Benim'in parasını Show TV'den alamadığını ve bu sebeple icra yoluna gittiklerini sonunda sözleşmeyi feshettiklerini öne sürdü.

Bu Tarz Benim final gecesindeki jürisiz bant yayınla skandalla gündeme oturmuştu. Show TV bant yayını ve jürinin katılmaması sebebiyle yapımcı firmayı suçlamıştı. Show TV yeni bölümleri yayınlanmaya başlamışken yapımcı firmanın sözleşmeyi feshetmesine büyük tepki göstermişti.

YAPIMCI : PARAMIZI VERMEDİLER

Bu Tarz Benim'i yapan Haluk Şirin ve Caner Erdem'in sahibi olduğu Production House bugün sessizliğini bozarak iddialara yanıt verdi.

Yapımcı firmanın iddiası ise Show TV'nin paralarını vermemesi oldu. Yazılı açıklamada şunlar belirtildi;

"Show TV Yönetiminin, kanala başarı sağlamış bir programın yapımcılarına teşekkür etmek yerine, gerçek dışı bir karalama kampanyasına tenezzül etmesini şaşkınlıkla karşılıyoruz. Oysa söz konusu süreci ve gelişmeleri izleyenler ile sektörel kaynaklar tarafından bilinen gerçek; yapım şirketimizin Show TV’den alacaklarını zamanında tahsil edememiş olması, bundan dolayı icra takibine başlamış olması ve bu gelişmelerin sonucu olarak da şirketimizin Show TV ile olan sözleşmesini fesh etmiş olmasıdır."

FİNAL GECESİ REZİLLİĞİ İÇİN NE DEDİLER?

Bu Tarz Benim yarışmasının final bölümü hatırlanacağı gibi canlı verilmek yerine banttan gösterilmişti. Jüri ise kısa süren ve birincinin belli olduğu canlı yayına katılmamıştı. Bu konuda Show TV yapımcı firmayı suçlamış ve son dakikada canlı yayını değiştirdiklerini söylemişti.

Yapımcı firma ise final gecesinin canlı yayınlanmamasıyla ilgil , "TV sektöründe yer alan tüm profesyonellerin ve TV izleyicilerinin de çok iyi bildiği üzere, bazı büyük yapımların final geceleri kısmen bant kısmen canlı yayın halinde yayınlanmaktadır.

“Bu Tarz Benim Final Gecesi”nde de önceden hazırlanan bant bölümünü takiben, yarışmanın kazananını belirleyen sms oylaması bölümü, canlı yayınlanmış ve “Canlı” notu kullanılarak da bu konuda izleyici bilgilendirilmiştir.

Show TV ve Ciner Medyası’na soruyoruz:

Show TV Yönetimi ile mutabık kaldığımız üzere, iki hafta önce Show TV stüdyolarında çekilmiş olan ve günlerce bu çekilmiş görüntüler ile tanıtımını yaptıkları “Bu Tarz Benim Final Gecesi” programının büyük bir bölümünün bant yayını olacağını son dakika öğrendiklerini nasıl iddia edebiliyorlar?

SHOW TV'YE SUÇLAMALAR

Bu Tarz Benim yapımcıları hukuki haklarını saklı tuttuklarını belirttikleri açıklamada Show TV'yi haklarında karalama kampanyası yapmakla itham ettiler. Açıklamada şöyle denildi;

"Bu karar sonrasında, maalesef Ciner Medyası “Bu Tarz Benim Final” gecesinden hemen sonra önceden planlandığı açıkça belli olan ve Bu Tarz Benim yapımcılarını yıldırma ve itibarsızlaştırma hedefli bir karalama kampanyası başlatmıştır.

Hiçbir grubun, ellerindeki medya gücünü korkutma, sindirme ve yıldırma aracı olarak kullanma hakkı olmadığı gibi, bu yöntemleri kullanan medya grupları da asıl büyük zararı kendileri görmektedirler.

Show TV ve Ciner Medyası’na son bir kez daha yaklaşımlarını gözden geçirmelerini tavsiye eder, yasal haklarımızı saklı tutarız."

SHOW TV'NİN DÜN YAPTIĞI ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMA

Bu Tarz Benim yarışmasının cumartesi günü yayınlanan finali herkesi şaşırtmıştı. Jüri üyeleri yoktu, seyirci dahi alınmamıştı. Meğer yapımcı firma son dakikada sözleşmeyi feshetmiş. Jüri üyeleri İvana Sert, Kemal Doğulu, Nur Yerlitaş ve Uğurkan Erez kendi yarışmalarının finaline dahi çıkma zahmetini bu yüzden göstermemiş.

TELEVİZYONCULUK REZALETİ

Show TV yönetimi Bu Tarz Benim çalımı sebebiyle yapımcılara verdi veriştirdi ve "Türk televizyonculuk tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir rezalete yol açarken, hem izleyicimizi, hem kanalımızı mağdur etmiştir." açıklaması yaptı.

FİNAL GECESİNDE JÜRİ NİYE YOKTU?

Show TV, canlı yayınlanması gerekirken seyircisiz ve jürisiz yayınlanan final bölümü ile ilgili açıklamasında "bu rezaletin sorumlusu olan yapımcı firma ve yetkilileri hakkında, hukuki süreç başlatmıştır. Yaşanan mağduriyeti dile getirmek ve olayların iç yüzünü aktarmak, kanal olarak, izleyicilerimize karşı sorumluluğumuzdur." denildi.

SHOW TV ŞOKTA! YENİ BÖLÜMLER YAYINLANIRKEN...

Kanal yaptığı açıklamada "Yapımcılar Haluk Şirin ve Caner Erdem'e ekranını açıp, Bu Tarz Benim adlı projeyi hayata geçiren Show TV ve değerli izleyicileri, mağdur edilmiştir." dedi ve şöyle devam etti:

Programın yeni sezon hazırlık bölümlerinin yayını bile devam ederken, yapımcı, sözleşmeyi, finale günler kala, hukuka aykırı bir şekilde feshetmiştir.



YAPIMCIDAN FİNAL GECESİ KAZIĞI

Show TV, maruz kaldığı bu hukuksuzluk karşısında dahi, izleyicisini mağdur etmeme adına, programın finalini canlı olarak yayınlama imkanını yapımcıya tanımıştır.

Buna rağmen yapımcı, kanalı sabote etmeye yönelik davranışı ile izleyiciyi hiç çekinmeden mağdur etme yoluna gitmiştir. Haftalarca programı heyecanla, sadakatle takip eden ve finali izleme hakkı olan izleyici, yapımcı firma tarafından, bu haktan mahrum bırakılmıştır.

Finalin canlı olarak ekrana gelmesi konusunda uzlaşıldığından, Show TV, tüm hafta boyunca hem ekranından, hem de sosyal medya dahil tüm iletişim kanallarından, izleyicisine bu bilgiyi duyurmuştur. Ancak son anda, programın yönetmeni aranarak, planlanan yayın akışı değiştirilmiştir. Böylelikle, ortaya, hem Show TV'yi, hem de izleyiciyi mağdur eden bir yayıncılık rezaleti çıkmıştır.

JÜRİ SORUMSUZCA GELMEDİ

Ayrıca, programın jüri üyeleri Nur Yerlitaş, Ivana Sert, Kemal Doğulu ve Uğurkan Erez de, kendilerini severek takip eden izleyicilerine karşı hiçbir sorumluluk hissetmeyerek, finalin canlı yayınlanan bölümüne katılmamış, yapımcının bu kabul edilemez tavrına destek vermiştir.

Show TV hukuksal olarak bu konunun sonuna kadar takipçisi olacaktır. Ancak; yapımcının hukuki, ahlaki ve etik olmayan bu davranışı nedeniyle, izleyicinin yaşadığı mağduriyet, ne yazık ki asla giderilemeyecektir.

Show TV olarak inanıyoruz ki, televizyonculuk her şeyden önce izleyiciye karşı sorumlu olmaktır. Yaşanan bu mağduriyet, sadece Show TV'ye değil, sektöre vurulmuş bir darbedir. Ve unutulmamalıdır ki bu yaşananlar, bu sorumsuzluktaki yapımcılarla iş yapan her kanalın ve izleyicisinin başına gelebilir.



 

24/12/2014 08:30
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: butarzbenim, yapımcı, iddia, showtv, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK MAGAZİN

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.