Bu telefon Müslümanlara özel!

ads ads ads ads
28/10/2014

ads
Bu telefon Müslümanlara özel!

Son dönemlerden elimizden düşürmediğimiz akıllı telefonlara, yeni bir model seçeneği ekleniyor. Rusya’da geliştirilen BQ İstanbul adındaki yeni akıllı telefonun en büyük özelliği ise Müslümanlara özel olması. Yeni akıllı telefon modellerin aksine dokunmatik ekrana sahip olmayan BQ İstanbul, eski telefonlar gibi tuşlarla kontrol ediliyor.

Cihazın hafızasında Arapça ve dört popüler tercümesiyle Rusça Kuran’ın yüklü olacak. Geliştirilen arayüz sayesinde sureler arasında hızlı geçişi sağlanabiliyor ve istenen metin açılabiliyor. Telefonda ayrıca ‘namaz çalar saati’ uygulaması da yer alıyor. Cihaz, kullanıcının bulunduğu ülke ve şehir hakkında bilgiyi işleyerek namaz vakitlerini tespit ediyor ve günde beş kez sesli uyarı yapıyor.



Rusya Müslüman Kadınlar Birliği (RMKB) Başkanı Nailya Ziganşina, kasım ayı sonlarında piyasaya sürülecek Rusya’nın ilk Müslümanlar için cep telefonu BQ Istanbul’un erişim kolaylığı sayesinde büyük rağbet göreceğini söylüyor. Ziganşina, “Böyle bir telefonun çıkması, mucitlerimizin durmadan Müslümanların hayatını kolaylaştırmak için en iyisini bulması beni çok sevindirdi. Telefonumda Kuran var, ancak tek bir dilde. Yeni cihazda ise iki dilde olacak. Yani kutsal kitabı anlamayı kolaylaştıracak” şeklinde konuşuyor. 

28/10/2014 15:05
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: BQ, Rusya, İstanbul, teknoloji, müslüman, telefon, haber
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.