Bülent Arınç 'Kıbrıs İşlerinden Sorumlu' Oldu!

ads ads ads ads
01/09/2014
HK

ads
Bülent Arınç 'Kıbrıs İşlerinden Sorumlu' Oldu!

Türkiye Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 62. hükümette görev alan Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Başbakan Yardımcılarına bağlı kurum ve kuruluşlarının belirlendiğini açıkladı.

Başbakan Yardımcısı Arınç, Başbakanlık Merkez Bina’da, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında yapılan Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Arınç toplantı sonrasında, yeni kurulan 62. hükümetin ilk Bakanlar Kurulu toplantısını yaptıklarını belirterek, Başbakan Davutoğlu’nun talimatıyla bundan sonra her hafta imkan buldukça bu toplantının yapılacağını söyledi.

Arınç, toplantıda yeni bakanlarla genel bir değerlendirme yapma imkanı bulunduğunu, Başbakan ve Başkan yardımcıları arasındaki görev dağılımı üzerinde istişare yapıldığını bildirdi.

Arınç’ın açıkladığı görev dağılımına göre, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na bağlı kurum ve kuruluşlar: “Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği, Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanlığı” oldu.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, hükümette kendisine verilen görevlerin, Hükümet Sözcülüğü, Danıştay ile ilişkiler, Terörle Mücadele Yüksek Kurulu Başkanlığı, Milli Güvenlik Kurulu kararlarının ve görüşlerinin değerlendirilmek üzere Bakanlar Kurulu’na sunulması ve kabulü halinde bu tavsiye kararlarının uygulanmasının koordinasyon ve izlenmesi, insan haklarıyla ilgili kurulular ve insan haklarıyla ilgili konularda koordinasyon, Kıbrıs ile ilgili koordinasyon işlerinden oluştuğunu söyledi.

Arınç, kendisine bağlı kurum ve kuruluşların ise, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Türkiye İnsan Hakları Kurumu olduğunu bildirdi.

01/09/2014 12:56
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: bülent arınç
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.