Bunu yapıyorsanız herkesten daha zeki olabilirsiniz

ads ads ads ads
15/05/2017

ads
Bunu yapıyorsanız herkesten daha zeki olabilirsiniz

Eğer yatağa geç gidip geç uyanıyorsanız, kendinizi kötü hissetmeyin. Yapılan bir araştırmaya göre, birçok insandan daha zeki olabilirsiniz.

12:2115 Mayıs 2017

Bilim - Teknoloji

Bunu yapıyorsanız herkesten daha zeki olabilirsiniz

  •  
  •  
  •  
  •  

Araştırmayı yapan biliminsanlarına göre eğer sabahları “5 dakika daha” diyorsanız bunu yapmayanlardan daha zeki ve yaratıcı olabilirsiniz.

‘Gece baykuşları neden daha zeki’ adlı araştırmaya göre erteleme butonuna tıklayıp uykularını uzatmayı başaranların daha zeki olduğu ortaya çıktı. Nedeni ise bu insanların yeniliğe daha çabuk adapte olabiliyor olması. Eski atalarımızın bu erteleme butonuna basmak gibi bir şansı olmadığından bunu yapabilenler yeni dünyada daha başarılı oluyor.

undefined

Araştırmanın bulguları şu şekilde:

ʻʻ

İnsanlar arasında bireysel biyolojik saat farklılıkları oluyor. Bazı insanlar diğerlerine göre daha nocturnal (gece yaşayan) ama insanlar aslında diurnal (sabah yaşayan) bir ırk. İnsanlar görme yeteneklerine fazlasıyla ihtiyaç duyuyorlar. Diğer nocturnal türlere kıyasla insanlar karanlıkta ya da az ışıkta göremez ve atalarımız ateşin bulunmasına kadar yapay bir ışık kaynağına sahip değildi. Atalarımız eğer gece saatlerinde ayakta olsalardı, gececi yırtıcılar tarafından avlanmanın eşiğinde olurlardı. Bu yüzden insanlar güneş gibi doğal ışık kaynaklarından olabildiğince yararlanmak için alaca karanlıkta uykuya dalıp şafakta uyanırdı. 'Gece hayatı' ise evrimsel bir yeniliktir.

Eğer vücudunuzun ihtiyaçlarını iyice dinleyebiliyor, saatlerin hızlı ve sert hükmünde yaşamıyorsanız, daha bağımsız düşünebiliyorsunuz demektir.

undefined

Bunu kanıtlayabilmek için araştırmacılar 130 tane öğrencinin uyku düzenlerini öğrendikten sonra onlara IQ testi yaptı. Testlerin sonucunda çıkan sonuç ise “Daha zeki olan insanların gece baykuşu olma ihtimali çok yüksek”.

15/05/2017 12:53
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: uyku, zeka, araştırma
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.