'Burayı cehenneme çevireceğiz'

ads ads ads ads
15/04/2014

ads
'Burayı cehenneme çevireceğiz'

İki öğrenci grubu arasında çıkan kavgalarla ilgili tutuklanan ve dün teminata bağlanmak için mahkemeye çıkarılan 5 öğrenciden ikisi slogan attı

Yakın Doğu Üniversitesi’nde (YDÜ) doğu kökenli grupla ülkücü grup arasında yaşanan olaylar sırasında tutuklanan öğrencilerden beşi daha dün teminata bağlandı. Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde görüşülen teminat duruşması sırasında, 5 zanlı arasında yer alan Mustafa Erez ve Aziz Sarı slogan atınca, Yargıç Hale Ahmet Raşit tarafından salondan dışarı atıldı. Her iki zanlı “mahkeme salonunda saygısızlık” suçundan yeniden tutuklanınca Aziz Sarı’nın öfkesi arttı ve “madem öyle, burayı cehenneme çevireceğiz, deport (sınır dışı) olana kadar durmak yok” diye bağırdı.

Son bir haftadır yaşanan öğrenci olaylarında tutuklanan 24 öğrencinin, geçtiğimiz cuma günü teminatla serbest kalmasının ardından, dün de geriye kalan 5 öğrenci, Abdullah Bayar, Cihan Kaya, Yaşar Birlik, Mustafa Erez ve Aziz Sarı teminat için Lefkoşa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Hale Ahmet Raşit’in huzuruna çıkarıldı.

Meseleyle ilgili mahkemede yeminli şahadet veren polis çavuşu Cemal Atamert, zanlıların, “ayaklanma”, “kanunsuz topluluk”, “ciddi darp”, “kasti hasar” ve “tecavüzkar alet taşıma” suçlarından methaldar olduklarını belirterek, zanlıların öğrenci statüsünde olduğunu ve davaları görüşülünceye kadar uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Meselenin çok ciddi olduğuna dikkat çeken Yargıç Hale Ahmet Raşit, zanlıların davaları görüşülünceye kadar yurt dışına çıkışının yasaklanmasına ve tüm seyahat belgelerine el konulmasına emir verdi.

Yargıç Raşit ayrıca, her zanlının 2 bin TL nakdi teminat yatırması karşılığında davaları görüşülünceye kadar serbest kalmasına karar verdi.

Yargıç Hale Ahmet Raşit’in bu kararına tepki gösteren zanlı Aziz Sarı, mahkeme salonunda “40 bin TL aldınız doymadınız mı?”, zanlı Mustafa Erez ise “her Kürt terörist değildir” diye slogan atınca, Yargıç Raşit’in emriyle dışarı çıkarıldı. Erez ve Sarı, “mahkeme salonunda saygısızlık” suçundan yeniden tutuklanırken, bu sefer de, mahkeme koridorlarında Aziz Sarı, “Madem öyle, burayı cehenneme çevireceğiz, deport (sınır dışı) olana kadar durmak yok” diye bağırdı.  

15/04/2014 11:55
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: haber
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.