Burcu'dan Hristodulidis'e yanıt

ads ads ads ads
28/07/2017

ads
Burcu'dan Hristodulidis'e yanıt

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu yayımladığı basın açıklamasıyla Rum tarafında ciddi bir zihniyet dönüşümüne ihtiyaç olduğunu bildirerek, bu yönde adımlar atılmasından en çok Kıbrıslı Türkler'in memnun olacağını kaydetti.

Açıklama şöyle:

Kıbrıs Rum Yönetimi’nin yıllardır sürdürdüğü en büyük yanlış, Kıbrıs Türk halkını ve onun seçilmiş liderini küçümsemek, eşit görmemek, hatta yok saymak olmuştur. Bu nedenle, her zaman sadece Türkiye’yi muhatap olarak almak istemişler, Kıbrıs Türkleri’nin iç dinamiklerini görmezden gelmişlerdir. Bu geçmişte de böyleydi, şimdiki Cumhurbaşkanımız Sayın Akıncı’ya karşı da aynı tavrı sergilemektedirler. Sayın Rum Sözcü Hristodulidis’in açıklamasının anlamı budur.

Şu kadarını ifade etmek isterim ki, son iki yıllık müzakere sürecinde Cumhurbaşkanımız Sayın Akıncı’nın kritik dönemlerde aldığı inisiyatiflerin ve gösterdiği kararlılığın onda birini Sayın Rum lider de yapabilseydi, şu anda farklı bir noktada olurduk. Ama ne yazık ki Mont Pelerin’de, Cenevre’de ve son olarak Crans Montana’da da Rum tarafı uzlaşma yönünde bir kararlılık sergileyememiştir. Tek amaçları çözümsüzlüğün sorumluluğunu Kıbrıs Türk tarafı ve Türkiye’nin üzerine yükleyebilmek için taktikler geliştirmek olmuştur. Bunu başaramayınca da herkesle kavga eder duruma düşmüşlerdir.

Cumhurbaşkanımızın da vurguladığı gibi, Rum tarafında ciddi bir zihniyet dönüşümüne ihtiyaç vardır. Bu yönde adımların atıldığını görmekten en çok Kıbrıslı Türkler memnun olacaktır.

Barış Burcu
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü

28/07/2017 11:03
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: barış burcu, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.