"Büyük Av" Başlıyor

ads ads ads ads
26/10/2016

ads
"Büyük Av" Başlıyor

Büyük Av 30 Ekim Pazar günü başlıyor.

İçişleri Bakanı Kutlu Evren, Büyük Av’ın başlaması nedeniyle yaptığı açıklamada, avcıları, doğanın dengesini gözeterek, abartılı avlanmaktan kaçınmaya ve ava kapalı bölgelerden uzak durmaya çağırdı. Evren ayrıca “Sadece bu av sezonunu değil, gelecekteki av sezonlarını düşünerek avlanın” tavsiyesinde bulundu.

AVCILAR 11 GÜN AVLANABİLECEK

İçişleri Bakanlığı’nın açıklamasına göre, Büyük Av, pazar günü başlayıp, 28 Aralık’a kadar devam edecek.

Merkezi Av Komisyonu’nda oy birliği ile onaylanan taslak neticesinde Bakanlar Kurulu’nun dün yaptığı oturumunda alınan kararla yürürlüğe giren av sezonunda avcılar; 30 Ekim, 6-13-20-27 Kasım ve 4-11-18-21-25-28 Aralık tarihlerinde toplam 9 Pazar ve 2 Çarşamba günü olmak üzere 11 gün avlanabilecekler.

Büyük av süresi boyunca Keklik, Turaç, Çulluk, Fassa, Sülün, Bıldırcın, Yaban Güvercini, Karga, Saksağan ve Yaban Tavşanı avlanabilecek.

EVREN: “ÇEVREYE SAYGILI, GÜVENLİ, KAZASIZ BİR SEZON DİLİYORUM”

İçişleri Bakanı Kutlu Evren, avcılara doğa ile çevreye saygılı, güvenlik önlemlerinin titizlikle uygulandığı kazasız bir av sezonu diledi.

Evren, avcılık uğraşının insanların doğa ile buluşmasını sağlayan önemli bir etkinlik olduğunu belirterek, ülkenin nüfusuna göre yüksek orandaki kayıtlı avcı sayısına bakıldığında avcılığın bir uğraştan öte bir tutku olduğunu görüldüğünü ifade etti.

Kutlu Evren, belirtilen bölgelerin ve avlamasına izin verilen av hayvanlarının dışında av yapılmamasının önemine değindi. 

26/10/2016 14:31
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Büyük Av, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.