Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

ads ads ads ads
10/11/2014

ads
Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 76’ncı yıldönümünde Türkiye’yle birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde de törenlerle anılıyor

Atatürk’ün yaşama veda ettiği saat 09.05’te tüm ülkede sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunulacak; gönderdeki bayraklar yarıya indirilecek.

ÜSTEL: “GAZİ MUSTAFA KEMAL’İN 1919’DA YAKTIĞI İLK MEŞALE BUGÜN BÜYÜK TÜRKİYE YOLCULUĞUNDA YENİ NESLE YOL GÖSTERİYOR”

Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı ve Girne UBP Milletvekili Dt. Ünal Üstel, 10 Kasım Atatürk’ün ölüm yıl dönümü nedeniyle yayınladığı mesajında, Türkiye Cumhuriyeti’nin müreffeh ülkeler seviyesine ulaşması ve tam bağımsız, lider ülke konumuna gelmesi için büyük gayretler sarf eden, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu M. Kemal Atatürk’ü ölüm ve silah arkadaşlarını minnetle andı.

Üstel, ulusların; tam bağımsız, özgür ve demokratik geleceğe ancak özgüveni yüksek, ileri görüşlü ve yüce karakterli kahramanları sayesinde ulaştıklarını belirterek, Gazi Mustafa Kemal’in 19 Mayıs 1919’da yaktığı ilk meşalenin, bugün büyük Türkiye yolculuğunda yeni nesle yol gösterdiğini kaydetti.

Üstel mesajında, “Hedeflerimizi yerine getirirken ‘Başarı, başaracağım diye yola çıkıp, sonunda başardım diyebilenindir’ sözüne uygun, genç, atılgan, çevik ve geleceğe umutla bakan Türkiye Cumhuriyeti, bugün aziz kurucusunun gösterdiği hedefe doğru adım adım ilerlemektedir. Türkiye ile birlikte Yavru Vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti de Anavatandan aldığı güç ile yoluna devam etmektedir” ifadesine yer verdi.

Üstel, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha özlemle andıklarını ve emanetine sahip çıkacaklarını kaydetti.

BORA: “MÜCAHİT KIBRIS TÜRK HALKI, ATATÜRK İLKE VE DEVRİMLERİ İLE ONURLU BİR VAROLUŞ SAVAŞI VERDİ”

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Genel Başkanı Yılmaz Bora, 10 Kasım mesajında, “Ulusal Önderimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrıldığı, ancak gönüllerimizde hep yaşattığımız günün 76. yıldönümünde, özlem, saygı ve rahmetle anıyoruz” dedi.

Mücahit Kıbrıs Türk halkının, Atatürk ilke ve devrimleri ile Türk Kurtuluş savaşını rehber sayarak, onurlu bir varoluş savaşı verdiğini kaydeden Bora, şanlı bir direniş gösterildiğini belirtti.

Bora mesajında, “Zaferle sonuçlanan varoluş mücadelemizin ve egemen varlığımızın simgesi olan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetimizin birkaç gün sonra 31’inci kuruluş yıldönümünü kutlamanın heyecanını yaşıyoruz. Askeri zaferimizi, siyasi ve ekonomik zaferlerle taçlandırma mücadelemizde, Atatürk ilke ve devrimleri, rehberimiz olmaya devam edecektir. Ulusal birlik ve bütünlüğümüzü koruyarak, her engeli aşacağımıza olan inancımız tamdır” ifadesine yer verdi.

“Atamızın ebediyete göçünün 76’ıncı yıldönümünde, millet olarak yas tutmuyor bilakis onun gösterdiği ilim ve irfan yolunda, onu daha iyi anlıyoruz. Asil Türk Milleti’nin mensupları olarak, kimliğimizle öğünüyor onur duyuyoruz” diyen Bora, vatan ve milletin birlik ve bütünlüğünün korunması için, daha çok çalışmak gerektiğine inandıklarını ve geleceğe güvenle baktıklarını belirtti.

Bora, “Atamızı ölümünün 76’ıncı yıldönümünde, rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz” dedi.

ERK: “ATATÜRK, TÜRK VE DÜNYA TARİHİNİN SEMBOL VE ENDER DEVLET ADAMIDIR”

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Genel Sekreteri Kutlay Erk, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 76’ncı ölüm yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı.

Mesajında “Uluslararası emperyalizme karşı ilk kurtuluş savaşını veren ve emperyalistleri Anadolu'dan kovan, feodaliteyi ortadan kaldırıp laik bir cumhuriyet devleti kuran Mustafa Kemal Atatürk, çağdaşlığı yurdunda yaymak için birçok devrimler yaptı” ifadelerine yer veren Erk şöyle devam etti:

“Savaşların ne demek olduğunu defalarca yaşayan birisi olarak, barışın önemine ve savaştığı uluslarla barış içinde bir arada yaşamaya değer vermiş, yurtta ve dünyada barış vizyonu ortaya koymuştur. Yurdunun ve halkının geleceğini çağdaş medeniyette ve batılılaşmada görerek gelecek nesillere ve gençlere bu hedefi vermiştir.

Çağdaş devrim hareketlerinden de etkilenen vizyonu nerdeyse yüzyıla ulaşan ve başka halkların da emperyalizme karşı verdiği kurtuluş savaşlarına örnek olan Mustafa Kemal Atatürk, Türk ve dünya tarihinin sembol ve ender devlet adamıdır. Fikirleri sonsuza dek yaşayacak.”

10 KASIM MESAJLARI

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 76’ncı yıldönümünde anılırken, sivil toplum örgütleri de mesaj yayınlamaya devam ediyor.

KKTC Ülkü Ocakları, gün nedeniyle yayınladığı mesajda, özetle şöyle dedi:

“Avrupalıların ‘Hasta Adam’ diye nitelediği bir milleti ayağa kaldıran büyük kurtarıcı Atatürk, içindeki coşkun vatan sevgisi ile her zaman Türk Milleti'nin bağımsızlığını hedefleyerek ülkeyi önce askeri sonra da sosyal ve ekonomik alanlarda zaferden zafere taşımıştır. Ümitlerin tükendiği anda, büyük kurtarıcı devreye girmiş yanına büyük Türk milletini almış silah arkadaşlarıyla birlikte bir kez daha Türk'ün gücünü dünyaya göstermiştir. Gösterdiği başarılar bütün mazlum milletlere örnek olmuştur. Bizim içinde bu gibi anlamlı günler, milli birlik ve beraberliğimizin hatırlanması bakımından özel bir önem taşımaktadır. Atamızı ebediyete uğurladığımız bu günde Yüce Önderimizin şu sözünü hatırlayalım; 'Vatan mevzu bahis ise gerisi teferruattır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi varlığına ve bizlere emanet ettiği muhteşem millet eserlerine hiçbir kötü ve hain niyetin musallat olamayacağı inancımı bir kez daha teyit ederek; ebediyete intikal edişinin 76. yıldönümünde kutlu hatırasını hürmet ve minnet duygularımızla anıyoruz. Ruhu şad, mekânı cennet olsun.”

KKTC Karadeniz Kültür Derneği ise mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Cumhuriyetimizin kurucusu büyük devlet adamı, Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 76’ıncı ölüm yıldönümünde Ulu Önderimizi sevgi, saygı ve şükranla anıyoruz. Büyük önderimiz Atatürk’ün bizlere armağanı olan Cumhuriyetimizin ilkelerine, geçmişte olduğu gibi gelecekte de sahip çıkmaya devam edeceğiz. Ne mutlu bizlere ki yolunda yürüyeceğimiz, dünyanın gıpta ettiği ve bizler için ölümsüz olan bir liderimiz var. Ulu önder Atatürk’ü rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.”

 ÖZGÜRGÜN: “ATATÜRK, BAĞIMSIZLIK MÜCADELESİ VEREN BİRÇOK ÜLKENİN DE YOL GÖSTERİCİSİ OLMUŞTUR”

 Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, bağımsızlık mücadelesi veren birçok ülkenin de yol göstericisi olduğunu vurgulayarak, “Doğru zamanda doğru kararlar alabilen, düşünce ve eylem insanı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü sonsuzluğa uğurladığımız günün 76. yıl dönümünde, eserlerinin büyüklüğünü daha iyi anlıyor, tarihe ve insanlığa mal olmuş kişiliğini saygı ve özlemle anıyoruz” dedi.

UBP Genel Başkanı Özgürgün, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük komutan, eşsiz devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’ün 76’ncı ölüm yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Özgürgün mesajında, 76 yıl sonra bile, fikirleri yolumuzu aydınlatıyorsa, yine onun emellerini gerçekleştirmeye çalışıyorsak, çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşabilmek ve daha ileriye gidebilmek için onun ışığıyla yol alıyorsak, 10 Kasım Atatürk’ün ölüm yıldönümü değil, kalplerimizde devrimlerini yaşatma günüdür” diyerek, şu ifadelere yer verdi:

“Büyük liderler için matem değil, fikirlerine bağlılık gereklidir.

Bir ülkenin haysiyetini koruyarak, nasıl bağımsız kalacağını, çağdaş cumhuriyet ilan edebileceğini tarihe kaydettiren Mustafa Kemal Atatürk, bağımsızlık mücadelesi veren birçok ülkenin de yol göstericisi olmuştur.

Kıbrıs Türk halkı, Atatürk’ü anlayarak, ilke ve devrimlerini benimseyerek onun çizdiği çağdaş uygarlık hedefine ulaşma doğrultusunda mücadele eden bağımsızlık ve özgürlük sevdalısı bir halktır.

Bir kez daha rahmet ve şükranla anıyor, bizler için gösterdiği yolda ilerlemekte kararlı olduğumuzu, Atatürkçülüğü bugünün ve yarının nesillerine anlatmayı görev bildiğimizi yineliyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, çağdaş, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük komutan, eşsiz devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 76. yılında büyük bir sevgi, saygı ve rahmetle anıyoruz.”

10/11/2014 09:14
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: atatürk, mustafa kemal, 10 kasım
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.