Dursun Özbek: Derbiyi kazanacağız, şampiyon olacağız

ads ads ads ads
24/02/2017

ads
Dursun Özbek: Derbiyi kazanacağız, şampiyon olacağız

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Türk Telekom Arena’da beIN Sports'tacanlı yayın konuğu oldu.

Bu sezon ligde ve kupada hakem hatalarına maruz kaldıklarını söyleyen Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, 27 Şubat Pazartesi günkü derbinin pazar oynanması gerektiğini öne sürdü.

Özbek "Kupadaki Başakşehir maçıyla başlayan bir süreç var. Emre'ye (Belözoğlu) gösterilmeyen kırmızı kart ve bir ofsayttan gol var. Söyledik. Karabük'e gittik. Karabük maçındaki attığımız golün sonrası verilen penaltı ortada. Kayseri maçında verilmeyen golümüz malum. Rize'ye gittik ve kaldırılan ofsayt bayrağı, sayılmayan golümüz. Federasyonun sessizliğiyle bu mücadeleyi sporun içinde tutamazsınız. Ben bu camianın başkanıyım. Camianın gördüğü şeyi benim görmemem mümkün mü? Bir camiayı temsil ediyorum. Benim canım herkesten fazla acıyor. Taraftar ve camia 1 hissediyorsa ben 100 hissediyorum. Duygularımızı ifade etmek zorundayım. Bu nedenle federasyonun dikkatli olması, sessizliğinden vazgeçmesi, suskunluğunu bozması lazım. Elimizde çok örnek var. 100 senedir Beşiktaş'la maç yapıyoruz. Sıkıntımız Beşiktaş'ın kaç gün dinlendiği değil, federasyonun tutumu. Normalde bir derbi oynanıyor. Bu maçı Pazar oynatmak lazım. Aklıselim bunu söylüyor" ifadesini kullandı.

"DERBİDE STAT DOLACAK"

Derbide Beşiktaş'ı yeneceklerini ve şampiyon olacaklarını iddia eden Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek "Görev bilinciyle hareket ediyoruz. Başkan olarak da aynı sorumluluğu yaşıyorum. En büyük görevlerimden biri taraftarı mutlu etmek. Taraftarlarımızı Pazartesi oynanacak maça bir gövde gösterisi olacak şeklinde bekliyorum. Stadın kapasitesi 52 bin. Bunların 2500’ü misafirlerimiz. Zırh gibi buranın dolmasını bekliyorum. Keyifli bir maç seyredeceğiz ve inşallah kazanacağız. Galatasaray kazanacak... Beşiktaş bizim ezeli rakibimiz. Türkiye'ye mal olmuş en eski spor kulübü. Her zaman önemli bir camia olmuş, önemli kişiler yetiştirmiş bir kulüp. Bu sene performansı iyi, geçen sene şampiyon oldular. Bundan önceki senelerde şampiyon olurken benzer durumlar vardı. Yeni hocamızla performansımızı yükselterek şampiyon olacağız. Pazartesi günü stat dolacak. 50 bin olmasa bile 40 binin üzerinde, 45 bin civarında seyirci bekliyorum. 35 binin özerinde bilet satıldı. Pazartesi gününe kadar bu sayı artar" dedi.

"TUDOR ÖNÜMÜZDEKİ SEZON DA TAKIMIN BAŞINDA"

Dursun Özbek, yaklaşık 2 hafta önce Karabükspor'dan transfer edilen teknik direktör Igor Tudor ile önümüzdeki sezon da devam edeceklerini söyledi.

Özbek "Hoca aşağı yukarı ikinci haftasını geçiriyor. Florya'daki farklılık hemen hissediliyor. Çalışma tarzı açısından bu bariz. Hırslı, genç, hedefleri olan ve kariyer beklentisi olan bir isim. Hırsını takıma da yansıtıyor. Galatasaray'a çok iyi hizmetler vereceğinden eminim. Bu sene sonuçlar ne olursa olsun seneye de hocamızla devam edeceğiz" dedi.

“HAK MAHRUMİYETİ ÇÖZÜM OLAMAZ”

Bir basketbol maçında Fenerbahçeli futbolcuların hareketleri oldu. Federasyona bir yazı yazdık. “Bunlar futbolcu. Yakışmadı. Kötü sözler kullandılar… Ne düşünüyorsunuz?” diyerek yazılı başvuru yaptık fakat yanıt gelmedi. Türkiye'ye mal olmuş, milli takımda oynamış önemli futbolcular. Böyle bir ortamda böyle sözler sarf etmememiz lazım. Bizim futbolcumuz bunu Twitter üzerinden yaptı, 2 maç ceza verdiniz. Bu mektuba cevap gelmedi. 10 gün sonra ikinci mektubu gönderdik. Bugüne kadar da cevap ulaşmış değil. 6222 sayılı kanunun çerçevesinde bir savcı söz konusu futbolcu hakkında soruşturma başlattı. Burada soruşturmaya sebep olacak bir konu var. Sende kaydı var. Senin iradenin burada görünmesi lazım. Kaldı ki mağdur olan kulübün başkanı mektup yazmış. Peşi sıra gelen bu olaylar işin kırılma noktasını oluşturuyor. Demin de söyledim; Federasyon bizim federasyonumuz. Ama burada bir rahatsızlık varsa en azından mektubuma cevap yaz. Geçen günlerde deklarasyon yayınladık. Beni PFDK’ya sevk etmeden önce keşke bunu niye yazdın diye sorsalardı. Müdafaa istediler. Göndermeyi düşünmüyorum. Çözüm kulüp başkanlarına 45 gün 60 gün ceza vermek mi? Sıkıntı nerede, cezayı ne maksatla veriyorsun? Bu tip durumlarda başkan ve yöneticilere hak mahrumiyeti vermekle yetineceklerse kafamızı kuma gömmeye gerek yok. Hakem hataları giderek çoğalıyor. Bu tüm Türkiye'nin, federasyon yetkililerin de birleştiği konu. Nasıl çözeceğiz? Biz Kulüpler Birliği Vakfı olarak video hakeme geçelim dedik. Bu yönde bir çalışma var. Diyalog eksikliği ve sessizlik sorunların çözümü olamaz. Hak mahrumiyeti de çözüm olamaz

“GELİRLER 2023’E KADAR TEMLİKLİ”

"Galatasaray geçmiş dönemlerde gelirlerinin yüzde yüzü kredi borçlanmalarına teminat olarak temlik edilmiş. 2023 yılına kadar olan temlikler var. Genel Kurul’da ve seçim manifestomda söylediğim gibi Galatasaray’da daha önce maliyeden sorumluydum. Hep şunu ifade ettim; Galatasaray'ın mevcudiyeti için yeni kaynak yaratma zorunluluğu var. Stat geliri temlik edilmiş, Türk Telekom Arena'nın isim hakkı, sponsor gelirleri, naklen yayın gelirleri temlik edilmiş. Geriye ne kalıyor? Yüz milyon Euro’nun üzerinde harcaması var. Oyuncu ücretleri, deplasman giderleri, personel giderleri... Başkanın ilk düşüneceği konu bu parayı nasıl kaynaklandıracağı."

“KİMSE ENDİŞEYE KAPILMASIN”

"Emlak Konut ile yaptığımız anlaşma gereği gelen parayı avans olarak kabul etmek zorundayız. Bu emlak ya da arsa satış operasyonu değil. Bu vasıtayla bir daha söyleyeyim. Riva ile ilgili Genel Kurul öncesi 4 veya 5 kere toplantı yaptım; son kurşun olarak nitelendirdiğim toplantıyı yaptım. Genel Kurul’da tablolarla anlattım. Nakit akışını gösterdim. Divan Kurulu’nda 4 veya 5 defa anlattım. Bu yorumu yapanlar ne halka açık bir şirketin KAP’a yaptığı açıklamayı okumuş, ne Genel Kurul’a gelmiş, ne Divan Kurulu’nu takip etmiş ve ne de basına yaptığım açıklamaları okumuş. 500 milyon dolar iken 500 milyon TL’ye düştü diyenler işin ne olduğunu düşünerek söylemiş olamazlar. İşte en ufak bir daralma yok. Emlak Konut ile bizim yaptığımız Riva ve Florya anlaşması gayrimenkul geliştirme anlaşması. Bu işin nihai geliri karlılığın bölüşülmesi şu surette olur. Emlak Konut proje çalıştırmasını bitirmiş, yakın zamanda da ihale süreci başlayacak. Biz Emlak Konut'la anlaşma gereği 3 fazda gelirlerimiz alacağız. Birinci fazda ilk rakamı aldık. 2. fazda Emlak Konut ihaleye çıkacak. İhaleyi alan kişiden hasılat paylaşımı olduğu için buradan da para gelecek. 3. fazda ise iş bitecek, gelir paylaşımı yapılacak. Kimse endişeye kapılmasın. Ben 500 milyon dolar diyorum. İnsafsız kişiler gitsin baksın. Genel Kurul’u takip etsinler, tutanaklara baksınlar. Orada yazıyor bu. Bana ulaşabilirler, Divan'a gelebilirler. Genel Kurul tutanakları var. Orada detaylı sunum yaptım. Bunu yapmak yerine ‘500 milyon dolar 500 milyon TL’ oldu diyorlar. Bu Galatasaray’ın çok önemli projesi. Galatasaray'ın çıkışı için tek yol. Zaten gelen 340 milyon TL'nin 330 milyon TL’si ile borçlar kapatıldı, temliklerimiz açığa çıktı. O nedenle Kayserispor maçının bilet geliri kasamıza girdi. Uzun zamandır gişe hasılatından kasaya giren ilk para bu. Zor günler yaşadığımızı herkes biliyor mu? Gelin hep beraber el ele, sırt sırta verelim bu zor durumdan çıkalım diyorum. Ya ilgili kurullara gelsinler ya da telefon açıp anlatayım."

“YÜKSEK MAAŞLARI SÜRDÜRMEK MÜMKÜN DEĞİL”

"UEFA'nın bize koyduğu şartlar içinde; ikinci şart şuydu: Bu cezaya muhatap olduğumuz dönemler itibarıyla ödenen primler ve maç başları dahil 95 milyon Euro olarak bildirilmiş. UEFA incelemiş, bunu aştığımızı tespit etmiş. Bunların sonucunda Avrupa kupalarından men aldık. "95 milyon ödeyecek gücün yok, maaş limitini 65 milyon Euro’ya düşürmen lazım" dediler. 2 yıldır bu limit içinde hareket ediyoruz. Şu an 61 milyon Euro civarındayız. Önümüzdeki sene bunu daha geri çekmeliyiz. Bugünkü futbol ekonomisiyle yüksek maaşları sürdürmek mümkün değil. Başka bir husus daha var. UEFA nezdindeki bu kriterlerinden kurtulmuş olması Galatasaray için ikinci bir tehlikeyi arz ediyor. Florya ve Riva sayesinde temlikler kısmen boşalmış, ikinci fazla tamamı boşalacak; kredibilitesi yükselmiş duruma gelecek. Gelen yönetimin para kullanma imkanı artacak. Bu tehlikeli bir durum. Bu borcu tekrarlamamak için elimizdeki varlıkları değerlendirmek dışında bir imkanımız yoktu. Son kurşunumuzu attığımızı söylemiştim. Bir daha aynı tehlikeli durumla karşılaşırsak ya varsın ya yoksun... 43 senelik ticaret hayatım var. En yüksek performansımı gösteriyor, tüm tecrübemi buraya yansıtıyorum. Bu borç stokuna bir daha düşmememiz lazım. Düşerse Galatasaray’ın çıkışı mümkün olamaz. Yetkim olmasına rağmen her konuyu genel kurula getirdim. Ortak bir akıl üretmekten yanayım. Şeffaflığımız son derece yüksek. Bütün Divan toplantılarında sorulara cevap veriyorum." 

24/02/2017 19:34
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Dursun Özbek, Derbi, şampiyon, galatasaray
MANŞETLER

HK SPOR

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.