Çağdaş Sanat Müzesi İçin İlk Toplantı Yapıldı

Siber: Başkentte bir müze olmaması büyük eksiklik

ads ads ads ads
19/01/2015

ads
Çağdaş Sanat Müzesi İçin İlk Toplantı Yapıldı

Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı tarafından oluşturulan Çağdaş Sanat Müzesi Oluşturma Komitesi ilk toplantısını yaptı.

Cumhuriyet Meclisi’nden yapılan açıklamaya göre, toplantıya Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu Başkanı Rauf Ersenal ve Meclis Sanat Danışmanı Mustafa Hastürk de katıldı.

Lefkoşa’nın Baf Kapısı Sokağındaki Vakıflar İdaresine ait eski bir otel binası, çağdaş sanat, turizm, kültür ve sanat merkezine dönüştürülecek.

SİBER

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, toplantıda yaptığı konuşmada, Lefkoşa’da bir müze olmamasının büyük bir eksiklik olduğunu söyledi. Her zaman kurumlar arası işbirliği ve sivil toplum-devlet işbirliğiyle çok güzel projelere imza atılacağına inandığını kaydeden Siber, gelinen noktada, meclis başkanlığı olarak sosyal sorumluluk projelerinde yer almayı başardıklarını belirtti.

Siber, LTB ve Mimarlar Odası’yla işbirliği içinde yürütülen, Girne Kapısı ve çevresi projesinin bunun güzel bir örneği olduğunu belirtti ve bu projeyle de tarihe önemli bir not düşüleceğini söyledi.

Sibel Siber makamların görev, yetki ve sorumluluklarına ek olarak sanat, kültür ve diğer sosyal sorumluluk alanlarına projeler bazında katkı yapabileceğini; kurum ve kuruluşlarla istişare içerisinde çalışmalar yürütülebileceğini ifade etti.

ERSENAL

Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu Başkanı Rauf Ersenal ise toplantıda yaptığı konuşmada, çok güzel bir olay için birlikte adım atıldığını söyledi.

Yapılan çalışmanın kurumlar arasındaki işbirliğinin güzel bir örneği olduğunu belirten Ersenal, oluşturulan komitenin sadece bu projede değil, bu konuyla alakalı diğer projelerde de etkin olması dileğinde bulundu.

HASTÜRK

Meclis Sanat Danışmanı Mustafa Hastürk de konuşmasında merkez hakkında bilgi verdi. Hastürk, Meclis başkanlığı ve Kıbrıs Türk Vakıflar İdaresi arasında Lefkoşa’nın Baf Kapısı Sokağındaki Vakıflar İdaresine ait eski bir otel binasının Çağdaş Sanat Merkezi,turizm ve kültür-sanat merkezine dönüştürülmesi ve kullanılması hakkında protokol imzalandığını söyledi.

Hastürk, imzalanan protokol gereği bir araya geldiklerini belirterek, amaçlarının ülkenin en büyük eksiklerinden biri olan çağdaş sanat müzesini oluşturmak olduğunu belirtti. 

19/01/2015 14:33
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Çağdaş Sanat Müzesi
MANŞETLER

HK KÜLTÜR SANAT

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.