Çakıcı: TDP her geçen gün güçleniyor!

Çakıcı, “ilkeli politikaları, dik duruşu, haklıdan yana taraf alması ve halkın umudu konumuna gelmesi” nedeniyle partisinin her geçen gün güçlendiğini kaydetti

ads ads ads ads
24/06/2012
T.A.K.

ads
Çakıcı: TDP her geçen gün güçleniyor!

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, “ilkeli politikaları, dik duruşu, haklıdan yana taraf alması ve halkın umudu konumuna gelmesi” nedeniyle partisinin her geçen gün güçlendiğini kaydetti.

CTP tarafından yapılan son ankette TDP’nin oylarını iki kat artırdığının ortaya çıktığını belirten Çakıcı, 2009 seçimlerinde %7 oy alan TDP’ye yaklaşık 15 bin kişinin oy verdiğini, son anketlerde TDP’nin oyunun %14-17’lere yükseldiğini, buna göre oy verenlerin rakamının 30 binlere çıktığını belirtti.

Çakıcı, partiye her gün ortalama 15 kişinin katıldığını ifade etti.

TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, TDP’nin politikaları, görüş ve önerileri ile gündemdeki konulara yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Çakıcı, Kıbrıs sorununa erken, kalıcı ve adil bir çözüm bulma mücadelelerinin yanı sıra kendi kendini yönetme, kendi ayakları üzerinde duran bir yapı ile sivilleşme, demokratikleşme, sosyal adalet için mücadele ettiklerini ifade ederek, UBP hükümetinin halkına karşı “ihanet” anlamına gelen karar ve uygulamalarına karşın gösterdikleri direnişin süreceğini vurguladı.

Çakıcı, çözümün yanı sıra demokrasi, insan hakları, sosyal adalet, eşitlik konularının temel ilkelerinden olan TDP’nin, yerli üretici, işadamı, esnaf ve küçük orta boy işletmelerden yana net tavır aldığını, sağlık ücretlerinden para alınmasına karşı çıktığını, petrol dolum tesisi kurulması ile polis mensuplarının haklarını geriye götüren polis yasasını anayasa mahkemesine taşıdıklarını, bileşik faizin kaldırılması, mazbatalar yüzünden hapis yatılmaması için meclise yasa önerisi sunduğunu anımsattı ve TDP’ye olan destek ile katılımların aslında bu politikalara verilen destek anlamına geldiğini kaydetti.

TDP’nin halktan büyük destek bulduğu bir dönemde, yükselişinden rahatsız olan bazı kesimlerin abartılı ve yalan haberlerle kamuoyu yaratmaya çalıştığını savunan Çakıcı, “Bu tür yalan ve abartılı haberlerin TDP’nin yükselişine takoz koyamayacağının bilinmesini isteriz” dedi.

UBP hükümetine yönelik eleştirilerde bulunan Çakıcı, sorun çözme iradesi olmadığını öne sürdüğü UBP hükümetinin kendi koltuğunu düşünmekten başka bir derdi olmadığını iddia etti.

UBP hükümetinin El Sen’e verdiği “Özerkleşme” sözünü tutmadığını belirten Çakıcı, UBP’yi halkının iradesini temsil etmeyen, tamamen talimatla yönetilmeye çalışan ve transferlerle ayakta kalmaya çalışmak, halkına karşı ihanet içinde olmakla suçladı.

Çakıcı, “Halkın varlıklarını peş keş çekmek, geleceğini ipotek altına almak kimsenin hakkı değildir” görüşünü dile getirerek, TDP olarak yaşananlara karşı direniş gösterdiklerini, göstermeye de devam edeceklerini belirtti ve yaşanan tüm bu olumsuz, keyfi, yasadışı gelişmeleri içine sindiremeyen tüm kesimlerin direnişe katılmasını istedi. 

24/06/2012 14:57
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Çakıcı: TDP her geçen gün güçleniyor!
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.